Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Noile troleibuze pentru mun. Bălţi ar putea fi scutite de plata TVA şi taxa vamală

|versiune pentru tipar||
PLDM / 28 iunie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputatul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Chiril Lucinschi a elaborat un proiect de lege care prevede scutirea de plata TVA, taxa vamală şi taxa pentru efectuarea procedurilor vamale la procurarea a 24 de troleibuze noi.

Proiectul de lege a fost înregistrat de deputatul liberal democrat la Biroul Permanent al Parlamentului şi urmează să fie discutat de către legiuitori.

Iniţiativa legislativă a fost elaborată în contextul realizării în comun cu Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare (BERD) a proiectului “Troleibuze pentru mun. Bălţi” şi are scopul de a asigura un nivel adecvat al transportului public în municipiul respectiv.

“BERD este interesată de a participa în proiect prin acordarea finanţării pe termen lung, cu scopul de a achiziţiona circa 24 de troleibuze noi, de a reabilita infrastructura aferentă şi de a moderniza echipamentul esenţial de întreţinere”, se spune în nota informativă a proiectului.

Pentru procurarea celor 24 de troleibuze se preconizează să fie mobilizate fonduri de finanţare de până la 1,6 milioane euro cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Sursa: www.pldm.md

Primarii PLDM dau raportul în faţa cetăţenilor Consilierii PLDM din Cantemir protestează