Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Primarii PLDM dau raportul în faţa cetăţenilor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 27 iunie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Începând cu 1 iulie şi până la data de 1 octombrie 2012, primarii liberal democraţi vor prezenta rapoarte de activitate pe perioada unui an de exercitare a mandatului.

În acest scop, în fiecare localitate condusă de liberal democraţi vor fi organizate adunări generale ale cetăţenilor cu genericul “Realizări şi perspective în exercitarea mandatului”.

Astfel, autorităţile publice locale vor asigura maximum de transparenţă procesului decizional, vor raporta cetăţenilor despre etapele de realizare a promisiunilor electorale, vor puncta dificultăţile cu care se confruntă şi împreună vor căuta soluţii.

Pe lângă rapoartele de activitate, la adunările generale vor fi discutate proiectele de infrastructură social-economică derulate în localităţi, procesul de implementare a acestora, precum şi participarea comunităţilor în gestionarea banilor publici.

Menţionăm că, în ultimii doi ani, proiectele de infrastructură social-economică desfăşurate în comunităţi au atins o cifră record. Dacă în anii 1999–2009, acestea însumau 217 mln lei, apoi doar în perioada 2009–2011 au fost implementate proiecte în sumă de 561 mln lei.

La adunările generale ale cetăţenilor vor participa reprezentanţii executivului central al PLDM, deputaţi, responsabilii de raioane, care vor putea să evalueze nemijlocit prestaţia aleşilor locali.

În urma alegerilor locale din 2011, Partidul Liberal Democrat din Moldova are cea mai mare reprezentativitate în administraţia publică locală, inclusiv 332 de primari.

Serviciul de presă al PLDM
Sursa: www.pldm.md

Cursurile Şcolii de Studii Europene continuă Noile troleibuze pentru mun. Bălţi ar putea fi scutite de plata TVA şi taxa vamală