Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Cursurile Şcolii de Studii Europene continuă

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 iunie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Audienţii Şcolii de Studii Europene au avut vineri, 22 iunie, o întâlnire cu Daniela Cujbă, şefa Direcţiei generale Integrare Europeană din cadrul Ministerului de Externe şi al Integrării Europene. Întâlnirea s-a desfăşurat în cadrul modulului “Procesul de Integrare a Moldovei în Uniunea Europeană”.

Daniela Cujbă a vorbit despre etapele pe care le parcurge Republica Moldova în procesul de integrare, dar şi despre procesul de liberalizare a regimului de vize şi care sunt condiţiile pe care Moldova trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de circulaţie fără vize în UE. De asemenea, s-a discutat despre Acordul de Liber Schimb pe care urmează să îl semneze Republica Moldova cu UE. Expertul a vorbit despre principalele beneficii ale semnării acestui acord şi cum acesta va contribui la dezvoltarea economică a ţării.

Pe lângă informaţia ce se referă la procesul de integrare, Daniela Cujbă a dezvăluit şi dedesubturile procesului de negociere cu demnitarii europeni. Tinerii au aflat ce abilităţi şi cunoştinţe trebuie să posede pentru a activa în cadrul misiunilor diplomatice sau a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Preşedintele Tineretului Liberal Democrat din Moldova, George Mocanu, a menţionat importanţa cunoaşterii tuturor etapelor procesului de integrare europeană şi a aspectelor acestuia.

Şcoala de Studii Europene se desfăşoară în cadrul Programului “Agenda Europeană 2012”, la iniţiativa Tineretului Liberal Democrat din Moldova. Pe parcursul lunii iunie, 150 tineri au studiat instituţiile Uniunii Europene şi procesul de Integrare Europeană. Urmează cursul de “Oportunităţi europene oferite tinerilor”.

Sursa: www.pldm.md

Încă un primar s-a alăturat echipei PLDM Primarii PLDM dau raportul în faţa cetăţenilor