Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Iurie Leancă — invitat al Şcolii de Studii Europene

|versiune pentru tipar||
PLDM / 21 iunie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 20 iunie curent s-a desfăşurat cel de al doilea modul în cadrul Şcolii de Studii Europene, “Procesul de integrare al Moldovei în Uniunea Europeană”. În cadrul acestuia, beneficiarii s-au întâlnit cu viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă.

Într-o manieră interactivă, tinerii au avut ocazia să discute cu Iurie Leancă despre parcursul Republicii Moldova spre UE, succesele înregistrate şi provocările la care este supusă ţara noastră.

Iurie Leancă a menţionat că Republica Moldova depune tot efortul pentru a se apropia de Uniunea Europeană.

“Am demonstrat prin măsuri concrete întreprinse pe plan intern şi extern că suntem plenar şi ireversibil angajaţi pe calea modernizării statului în spiritul valorilor şi principiilor europene. Mă refer la progresele importante în procesul acordului de asociere, lansarea negocierilor privind crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător şi iniţierea consultărilor cu UE în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună”, a spus Iurie Leancă.

Întrebat de tineri când Republica Moldova va obţine regim liberalizat de vize, Leancă a declarat că acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat. “Trebuie doar să demonstrăm că dorim să împărtăşim aceleaşi valori şi principii”.

Preşedintele Tineretului Liberal Democrat din Moldova, deputatul George Mocanu, a mulţumit ministrului de Externe, Iurie Leancă pentru disponibilitatea de a participa la seminar şi a îndemnat tinerii să rămână la fel de activi şi la următorul modul.

La rândul lor, tinerii şi-au exprimat gratitudinea pentru oportunitatea de a participa la Şcoala de Studii Europene.

“Această şcoală ne oferă posibilitatea de a obţine cele mai importante imformaţii privind instituţiile comunitare europene. În acelaşi timp, tinerii îşi lărgesc considerabil orizontul în ceea ce priveşte Uniunea Europeană, mai ales cei care în cadrul instituţiei de învăţământ nu au cursuri despre UE”, a menţionat Michelle Iliev, studentă ULIM.

Iurie Leancă a salutat iniţiativa organizării unei şcoli de studii europene, menţionând importanţa parcursului european al Republicii Moldova.

Şcoala de Studii Europene se desfăşoară la iniţiativa Tineretului Liberal Democrat din Moldova, în cadrul Programului “Agenda Europeană 2012”. În luna iunie, 150 tineri participă la cursurile şcolii.

Sursa: www.pldm.md

Promisiune realizată — drum renovat în satul Carabetovca Încă un primar s-a alăturat echipei PLDM