Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

TLDM a participat la Forumul Politic Internaţional “Parteneriatul Estic 2.0”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 iunie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Tineretul Liberal Democrat din Moldova a participat, în perioada 13–17 iunie, la Forumul Politic “Parteneriatul Estic 2.0 — Un instrument de integrare şi cooperare”, care a avut loc la Tbilisi, Georgia. Evenimentul a fost organizat de către EDS (Organizaţia Studenţilor Europeni) în colaborare cu organizaţiile politice de tineret din Georgia: YSO Graali şi Organizaţia de Tineret a Partidului Mişcarea Naţională Unită.

La Forum au participat reprezentanţi ai circa 35 de organizaţii din 30 de ţări europene. Tineretul Liberal Democrat din Moldova a fost invitat la acest forum datorită relaţiilor de colaborare pe care le-a dezvoltat cu EDS, care este organizaţia oficială de tineret şi studenţi a Partidului Popular European, şi cu organizaţiile partenere din Georgia.

Participanţii la forum au avut ocazia să cunoască atât cultura, cât şi particularităţile vieţii politice din Georgia. În cadrul vizitei au fost organizate întrevederi cu parlamentari şi politicieni, factori de decizie georgieni şi au fost puse în discuţie evoluţiile acestei ţări în promovarea reformelor şi aprofundării colaborării în cadrul Parteneriatului Estic, din care face parte şi Moldova.

Scopul acestei vizite este de a consolida relaţiile de colaborare între Tineretul Liberal Democrat din Moldova şi organizaţiile partenere din Georgia, dar şi din alte ţări europene. Un alt obiectiv este de a face schimb de experienţă şi bune practici şi de a participa la procesul de elaborare a unei viziuni comune a organizaţiilor de tineret europene de orientare conservatoare asupra problemelor care afectează tineretul atât la nivel naţional, cât şi la nivel european.

În acest fel, Tineretul Liberal Democrat din Moldova pune bazele aderării în calitate de membru cu drepturi depline la EDS. Cererea de aderare va fi discutată în cadrul Consiliului EDS, care va avea loc în luna iulie, în Ungaria. Tineretul Liberal Democrat din Moldova este membru observator al EDS din anul 2011.

Sursa: www.pldm.md

Deputatul PLDM Ivan Ionaş a participat la deschiderea Centrului Multifuncţional “Speranţa” Alexandru Cimbriciuc: Moldova optează pentru o cooperare strânsă cu NATO