Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Alexandru Cimbriciuc: Moldova optează pentru o cooperare strânsă cu NATO

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 iunie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 18–19 iunie curent, deputatul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Alexandru Cimbriciuc participă la cel de-al 80-ea seminar Rose-Roth, care se desfăşoară în Vilnius, Lituania.

În cadrul sesiunii a II, deputatul PLDM, care este şi şeful Delegaţiei parlamentare a Republicii Moldova la AP NATO a ţinut un discurs în care a vorbit despre importanţa cooperării cu Adunarea Parlamentară NATO.

Alexandru Cimbriciuc a declarat că o strânsă cooperare cu NATO va ajuta RM la edificarea unor clare mecanisme de cooperare, care vor institui şi vor crea oportunităţi de implementare a standardelor moderne de instruire şi planificare în materie de apărare şi securitate.

“NATO nu înseamnă doar armată. Pentru noi ca perspectivă, parteneriatul cu NATO înseamnă conlucrare şi preluarea experienţei în ceea ce ţine de sistemul de planificare pentru situaţii de urgenţă şi a capacităţilor de gestionare a dezastrelor, securităţii, luptei contra terorismului, ameninţările cibernetice şi multe alte proiecte ale căror menire este edificarea păcii”, a declarat Alexandru Cimbriciuc.

Deputatul a adus mulţumiri pentru sprijinul în vederea identificării, centralizării, evacuării şi distrugerii reziduurilor de pesticide periculoase, cât şi pentru contribuţia adusă la evacuarea melanjului, muniţiilor expirate şi a minelor anti-personal, care prezentau un pericol eminent pentru cetăţenii şi ecologia Republicii Moldova.

În acelaşi timp, Alexandru Cimbriciuc a spus că Moldova mizează pe vocea NATO în soluţionarea conflictului transnistrean.

“Conform Constituţiei, Republica Moldova este o ţară neutră. Această neutralitate trebuie respectată şi de partenerii noştri de cooperare în ceea ce ţine de asigurarea securităţii în regiunea transnistreană. Aş dori anume să pun accentul pe respectarea angajamentelor asumate de către Federaţia Rusă la Summit-ul OSCE de la Istanbul din 1999”, a punctat Alexandru Cimbriciuc

Programul Rose-Roth, iniţiat în 1990, reprezintă un program de cooperare cu forurile legislative din Europa Centrală şi de Est şi include o serie de seminare având ca tematică probleme de securitate regională.

Sursa: www.pldm.md

TLDM a participat la Forumul Politic Internaţional “Parteneriatul Estic 2.0” Promisiune realizată — drum renovat în satul Carabetovca