Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

TLDM a participat la lucrările Consiliului Studenţilor Democraţi Europeni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 mai 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 8–11 mai curent, reprezentantul Tineretului Liberal Democrat din Moldova, Ghenadie Vârtos, a participat la lucrările Consiliului Studenţilor Democraţi Europeni (EDS), care a avut loc la Bruxelles şi Antwerp.

Lucrările consiliului EDS s-au axat în jurul campaniei europene — “Knowledge is Power”, o iniţiativă ce are drept scop accentuarea importanţei investiţiilor în educaţie şi în cercetare ca o cale de depăşire a crizei financiare europene.

În cadrul discuţiilor, delegaţii au constatat cu îngrijorare că unele guverne au redus bugetele rezervate învăţământului superior în cadrul măsurilor de austeritate impuse de criză.

În acest sens a fost adoptată rezoluţia “Knowledge is power”, care îndeamnă guvernele UE să adopte cu fermitate modelul economiei bazat pe cunoştinţe şi să stimuleze transferul de cunoştinţe la nivel european. Rezoluţia consiliului EDS urmează a fi prezentată Consiliului politic al PPE pentru a fi adoptată ca poziţie oficială a partidului.

De asemenea, reprezentanţii celor 44 de organizaţii membre ale EDS au avut întrevederi cu conducerea Partidului Popular European: preşedintele Wilfried Martens şi secretarul general Antonio Lopez-Isturiz.

EDS are 44 de organizaţii membre din 35 de ţări europene, reprezentând aproximativ 1,6 milioane de tineri. TLDM este membru observator al organizaţiei din 2011.

Sursa: www.pldm.md

Omagiu Primadonei Liliana Palihovici a participat la lansarea Programului “Femeile în afaceri”