Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Organizaţia de studenţi şi tineri a Partidului Popular European susţine liberalizarea vizelor între Moldova şi UE

|versiune pentru tipar||
PLDM / 6 martie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 21–26 februarie, la Zagreb, Croaţia, Organizaţia de Tineret a PLDM a participat la Universitatea de iarnă a Studenţilor Democraţi Europeni (EDS), organizaţie oficială a Partidului Popular European. În cadrul Universităţii, membrii EDS au discutat despre procesul de democratizare din Balcani. De asemenea, la finele programului, a avut loc şi Consiliul EDS, în care TLDM este prezent în calitate de membru observator.

În cadrul Consiliului EDS, TLDM a propus spre discuţie şi aprobare o moţiune despre importanţa liberalizării regimului de vize între Moldova şi UE pentru tineri. Subiectul a atras susţinerea EDS, care prin aprobarea acesteia îndeamnă Uniunea Europeană să recunoască finele anului 2012 drept un termen tangibil şi realist pentru liberalizarea regimului de vize.

De asemenea, la iniţiativa TLDM, EDS a condamnat incidentul, care a dus la moartea tânărului Vadim Pisari, şi a adoptat o declaraţie de suport a demilitarizării şi monitorizării zonei de conflict.

TLDM a fost reprezentat în şedinţa Consiliului de Andrei Spânu, vicepreşedintele TLDM. El a menţionat că aprobarea acestor două documente reprezintă suportul colegilor din EDS pentru ţara noastră.

“Cred că am reuşit să facem cunoscute rezultatele pe care le înregistrăm şi să-i convigem pe membrii EDS că tinerii din Moldova merită să înveţe, să facă schimb de experienţă şi să participle la procesele din UE”.

EDS a fost fondată în 1961. Ea întruneşte 46 de organizaţii din 33 de ţări cu 1,6 milioane de membri.TLDM este membru observator al EDS începînd cu anul 2011.

Sursa: www.pldm.md

Liberal democraţii din Orhei şi-au omagiat colegele cu ocazia zilei de 8 martie Deputaţii PLDM: Apele râurilor şi bazinelor de apă necesită o protecţie sporită