Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputaţii PLDM: Apele râurilor şi bazinelor de apă necesită o protecţie sporită

|versiune pentru tipar||
PLDM / 7 martie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputaţii din fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova au propus, astăzi, 7 martie, în Parlament, cu titlu de iniţiativă legislativă, proiectul de Lege cu privire la zonele şi fâşiile de protecţie a apelor râurilor şi bazinelor de apă. În urma dezbaterilor, iniţiativa legislativă a fost votată în prima şi a doua lectură.

Iniţiativa legislativă a deputaţilor liberal democraţi vine după ce, în ultimii ani, au devenit frecvente cazurile de surpare a malurilor râurilor Prut şi Nistru, pierzându-se suprafeţe însemnate de terenuri din luncile acestora.

Prin acest proiect de Lege se urmăreşte extinderea excepţiilor la interzicerea tăierii arborilor şi arbuştilor din zona protecţiei apelor şi anume: se propune înlocuirea sintagmei “cu excepţia tăierilor de îngrijire şi tăierilor sanitare” cu sintagma “tăierilor de îngrijire, igienă, conservare şi reconstrucţie ecologică pe parchete mici cu o suprafaţă până la 1,0 ha, cu respectarea termenului de alăturare şi crearea condiţiilor ecologice favorabile regenerării speciilor de bază”.

Proiectul de lege a fost elaborat ţinându-se cont de propunerile şi obiecţiile ministerelor Mediului, Agriculturii şi Industriei Alimentare, Academiei de Ştiinţe şi cele ale Agenţiei relaţii Funciare şi Cadastru.

Iniţiativa pentru modificarea şi completarea Legii cu privire la zonele şi fâşiile de protecţie a apelor râurilor şi bazinelor de apă a fost elaborată de deputaţii: Simion Grişciuc, Iurie Apostolachi, Lilian Zaporojan, Alexandru Cimbriciuc, Iurie Chiorescu, Tudor Deliu, Anatol Dimitriu, Gheorghe Mocanu.

Sursa: www.pldm.md

Organizaţia de studenţi şi tineri a Partidului Popular European susţine liberalizarea vizelor între Moldova şi UE Vlad Filat: Vom alege preşedintele şi vom aduce liniştea necesară în Moldova