Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Vom alege preşedintele şi vom aduce liniştea necesară în Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 12 martie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nicolae Timofti, este candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PLDM, Vlad Filat, la conferinţa comună a liderilor AIE.

Vlad Filat a declarat că toţi cei 31 de deputaţi din PLDM au semnat pentru candidatura lui Nicolae Timofte la funcţia de şef al statului, iar vineri vor vota solidar.

“Am avut posibilitatea să ne convingem că este persoana care are, în primul rând, calităţile morale, calităţile necesare pentru a fi un bun preşedinte. Sigur, n-a fost uşor sa ajungem la un compromis. Dar eu privesc încrezător către data de 16 martie. Noi vom reuşi să aducem în R. Moldova liniştea necesară”, a declarat preşedintele PLDM, Vlad Filat.

Totodată, Vlad Filat a mulţumit tuturor celor care au acceptat ca numele lor să fie făcute public în contextul identificării candidatului la funcţia de preşedinte. În acest context, Vlad Filat a adus mulţumiri în special Veronicăi Bacalu.

“Vreau să-i mulţumesc dnei Bacalu pentru maniera în care a hotărât să reacţioneze. Dumneaei nu a venit la Chişinău pentru că a renunţat benevol să fie candidat”, a menţionat Vlad Filat.

PLDM aminteşte că, pe data de 16 martie 2012, va avea loc prima tentativă de alegere a şefului statului.

Sursa: www.filat.md

Deputaţii PLDM: Apele râurilor şi bazinelor de apă necesită o protecţie sporită Seminare de instruire pentru membrii CPT şi preşedinţii OP ale PLDM