Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputat PLDM propune ca tariful la apă să fie stabilit de ANRE

|versiune pentru tipar||
PLDM / 30 martie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputatul PLDM, Alexandru Cimbriciuc, a prezentat astăzi în Parlament, cu titlu de iniţiativă legislativă, un proiect de lege care prevede atribuirea competenţelor de stabilire a tarifelor la apă pe întreg teritoriul ţării către ANRE.

Potrivit lui Cimbriciuc, necesitatea elaborării acestui proiect a fost condiţionată de situaţia dificilă creată la capitolul administrare a gospodăriilor comunale de alimentare cu apă potabilă, în contextul procedurii şi metodologiei de aprobare a tarifelor.

“La nivel local, executarea competenţei de aprobare a tarifelor la serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare este extrem de problematică: procesul de elaborare şi aprobare a tarifelor este în mare parte politizat; autorităţile administraţiei publice locale nu aprobă la timp tarifele, fapt ce pune în dificultate buna funcţionare a întreprinderilor de profil, iar ca efect cresc pierderile înregistrate de acestea. În acelaşi timp, mărimea tarifelor aprobate nu acoperă toate cheltuielile”, a declarat Cimbriciuc.

Deputatul liberal democrat a opinat că transferarea competenţelor de stabilire a tarifelor la apă de la autorităţile locale către ANRE este un proces necesar, care va duce la atragerea investiţiilor internaţionale.

Proiectul a fost adoptat în primă lectură, urmând ca în lectura a doua să fie să fie operate unele modificări.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat: Avem voinţă politică şi ne bucurăm de suportul partenerilor noştri Consiliul Politic Naţional a ales membrii Biroului Permanent Central şi vicepreşedinţii PLDM