Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

La Edineţ a avut loc conferinţa Organizaţiei Teritoriale a PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 4 octombrie 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Duminică, la Edineţ, a avut loc a V-a conferinţă a Organizaţiei Teritoriale a Partidului Liberal Democrat din Moldova. În cadrul conferinţei, a fost audiat un raport de activitate al structurii teritoriale şi trasate obiectivele pentru perioadă imediat următoare, precum şi a fost aleasă o nouă conducere a OT Edineţ.

OT Edineţ a PLDM activează de aproape trei ani. În această perioadă, organizaţia a înregistrat o dinamică pozitivă continuă. La alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie 2009, PLDM a acumulat în raionul Edineţ cu 30% mai multe voturi decît în scrutinul din 5 aprilie, 2009.

“Avem organizaţii primare, practic, în toate localităţile raionului, dar vom lucra în continuare pentru a ne dezvolta şi coopta noi membri şi simpatizanţi”, a spus Ion Tartan, preşedintele organizaţiei, care a prezentat raportul de activitate.

Vorbitorii în cadrul conferinţei au menţionat că Republica Moldova intră într-o perioadă extrem de importantă, dat fiind faptul că la 28 noiembrie vor avea loc alegeri anticipate. Ei au menţionat că este necesară mobilizarea tuturor eforturilor pentru a asigura în continuare o guvernare democratică, pro-europeană a Republicii Moldova.

Prezent la conferinţă, Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a menţionat că, în mai puţin de trei ani de la creare, PLDM a devenit o formaţiune puternică, care se bucură de susţinerea unei importante părţi a societăţii. El a mulţumit membrilor de partid pentru efortul constant depus în această perioadă, precizînd că datorită lor PLDM a reuşit să înregistreze performanţe şi să devină o forţă în politica moldovenească.

Vlad Filat s-a referit şi la evenimentele din ultimul an, cînd PLDM s-a aflat la guvernare. “Prin reprezentanţii noştri în Parlament şi în Guvern, am demonstrat că avem oameni de calitate, că putem conduce o ţară eficient şi democratic”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM s-a referit şi la succesele înregistrate la guvernare: s-a reuşit depăşirea recesiunii, asigurarea unei creşteri economice de 5,6% în primele şase luni ale anului curent, asigurarea la timp a plăţilor de ordin social, relansarea proceselor democratice şi de integrare europeană.

Vlad Filat s-a arătat convins de faptul că rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010 vor asigura continuitatea proceselor demarate în ultimul an.

Participanţii la conferinţă l-au ales în calitate de preşedinte al organizaţiei pe Oleg Guţan, iar de prim-vicepreşedinte — pe Anatolie Lăpteanu. Alţi trei vicepreşedinţi urmează să fie aleşi ulterior.

Oleg Guţan a declarat că alegerea sa în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Teritoriale Edineţ este o mare onoare, dar totodată şi o mare responsabilitate.

“Volumul de lucru pe care trebuie să-l facem este unul enorm, dar sunt sigur că ne vom descurca şi vom avea rezultate şi mai bune ca pînă în prezent”, a spus Oleg Guţan.

La conferinţă a participat şi prim-vicepreşedintele PLDM, Mihai GODEA.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat: Sprijinul primit din partea PPE a vizat nu doar partidul nostru, ci Republica Moldova în întregime Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei profesionale a pedagogului