Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Sprijinul primit din partea PPE a vizat nu doar partidul nostru, ci Republica Moldova în întregime

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 octombrie 2010 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

O delegaţie impunătoare a Partidului Popular European, în frunte cu vicepreşedintele PPE, Corien Wortmann Kool, se află la Chişinău în misiune de evaluare, în urma căreia se va decide aderarea cu statut de observator a Partidului Liberal Democrat din Moldova la Partidul Popular European, cea mai importantă formaţiune politică din Uniunea Europeana.

În cadrul unei conferinţe de presă comune, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a menţionat că nu este o coincidenţă faptul că misiunea de evaluare a PPE a sosit în acelaşi timp cu miniştri de externe ai statelor membre ale UE. “Susţinerea pe care ne-o acordă prietenii noştri europeni vine nu doar din partea instituţiilor UE, dar şi din partea marii familii politice — PPE”, a specificat Vlad Filat.

“Dorinţa PLDM de a adera la PPE este determinată de împărtăşirea aceluiaşi set de valori şi politici. Atât în cadrul guvernării, cât şi în calitate de partid cu identitate puternică am pledat pentru apropierea Republicii Moldova de spaţiul valoric european”, a declarat liderul

liberal democrat, mulţumind reprezentanţilor PPE pentru susţinerea acordată. “Sprijinul pe care l-am primit până acum din partea PPE a vizat nu doar partidul nostru, ci Republica Moldova în întregime. Sunt sigur că evoluţiile de viitor în relaţiile noastre vor îmbunătăţi şi mai mult relaţiile Republicii Moldova cu ţările membre ale Uniunii Europene”, a spus Vlad Filat.

În mesajul său, vicepreşedintele PPE, Corien Wortmann Kool, a apreciat înalt rezultatele înregistrate de actuala guvernare. “Consider că aţi adus Republica Moldova mult mai aproape de Europa. Este impresionant să vedem angajamentul ferm al PLDM şi al Guvernului condus de Vlad Filat de a implementa reforme fundamentale, de a asigura dezvoltarea unei democraţii autentice în ţara dumneavoastră, de a reda cetăţenilor valorile democratice şi libertăţile fundamentale”, a spus Corien Wortmann Kool. Vicepreşedintele PPE a menţionat că expresia recunoaşterii acestor rezultate a fost şi invitaţia adresată lui Vlad Filat de a participa la Reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai ţărilor europene, precum şi prezenţa la Chişinău a diplomaţiei europene, în frunte cu comisarul Stefan Fule.

În calitate de partid european, vom acorda sprijin Partidului Liberal Democrat din Moldova în promovarea valorilor europene, a mai declarat Corien Wortmann Kool.

Amintim că, anterior, la Chişinău s-a aflat preşedintele PPE, Wilfried Martens, care a avut un mesaj clar de susţinere a aderării PLDM la PPE, pentru a avea “un partid puternic şi cu perspectivă in această ţară”.

Menţionăm că PPE a fost fondat in 1976 şi reprezintă familia politică a 74 de partide de centru-dreapta din 39 de ţări. PPE are 288 de membri în Parlamentul European.

Sursa: www.pldm.md

Precizarea Partidului Liberal Democrat din Moldova La Edineţ a avut loc conferinţa Organizaţiei Teritoriale a PLDM