Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Congresul VI al PLDM va avea loc la 8 decembrie 2013

|versiune pentru tipar||
PLDM / 20 iulie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 20 iulie, s-a întrunit în şedinţă Consiliul Politic Naţional (CPN) al Partidului Liberal Democrat din Moldova, la care au participat miniştri şi factori de decizie liberal democraţi. Ordinea de zi a şedinţei a inclus mai multe chestiuni, între care crearea grupurilor de lucru pentru pregătirea Congresului VI al partidului, elaborarea noului Program al PLDM, modificarea Statutului şi ajustarea componenţei CPN.

Şedinţa a fost prezidată de preşedintele PLDM, Vlad Filat, care a făcut o totalizare a situaţiei politice şi a prezentat obiectivele partidului pentru anul în curs. Vlad Filat a menţionat că, în pofida multiplelor provocări şi a crizei politice, PLDM a fost consecvent în ideea că ţara are nevoie de stabilitate, reformele începute trebuie duse la bun sfârşit, iar instituţiile statului trebuie să fie funcţionale şi să apere interesele cetăţenilor. PLDM are o enormă responsabilitate pentru actul guvernării, atât la nivel central, cât şi la cel local, a specificat Vlad Filat.

Liderul PLDM a ţinut să remarce importanţa comunicării cu oamenii.

“În ultima perioadă am vizitat 13 raioane. Am constatat că s-au făcut multe lucruri bune. Nu există localitate în care să nu fie implementat măcar un proiect important de infrastructură, dar am observat că există deficienţe la capitolul comunicare. Trebuie să vorbim mai mult cu oamenii. Ei trebuie să înţeleagă că agenda europeană nu înseamnă doar slogane, negocieri şi documente. Integrarea europeană înseamnă ceea ce facem noi concret în ţara noastră — drumuri, şcoli, gazoducte, apeducte, proiecte sociale”, a spus liderul PLDM.

Vlad Filat s-a referit şi la organizarea Congresului VI al PLDM, unul foarte important pentru partid, ţinând cont de faptul că va fi adoptat un Program Politic nou, care să includă viziunea asupra dezvoltării statului şi a modului în care trebuie să funcţioneze instituţiile statale.

Un alt obiectiv enunţat de Vlad Filat este consolidarea şi extinderea structurilor de partid.

La şedinţa Consiliului Politic Naţional, prim-vicepreşedintele PLDM, premierul Iurie Leancă, şi preşedintele fracţiunii parlamentare liberal democrate, Valeriu Streleţ, au făcut prezentări privind activitatea guvernamentală şi legislativă a PLDM.

Membrii CPN au votat în unanimitate convocarea Congresului VI al PLDM pe data de 8 decembrie 2013, acesta fiind precedat de Conferinţele Organizaţiilor Teritoriale ale partidului.

De asemenea, au fost constituite grupurile de lucru pentru elaborarea noului Program Politic al PLDM şi a propunerilor de modificare a Statutului.

Sursa: www.pldm.md

Preşedintele raionului Criuleni a prezentat raportul de activitate în faţa cetăţenilor Vlad Filat şi Liliana Palihovici au participat la Târgul Internaţional de Olărit din Hogineşti