Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Preşedintele raionului Criuleni a prezentat raportul de activitate în faţa cetăţenilor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 20 iulie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 19 iulie, preşedintele raionului Criuleni, Vitalie Rotaru a prezentat darea de seamă privind activitatea executivului raional pe parcursul ultimilor 2 ani de la învestire şi a trasat obiectivele pentru anul 2014. Scopul raportului este de a aduce la cunoştinţa populaţiei cum s-au cheltuit banii publici, de a stabili un dialog cu societatea civilă şi de a implica cetăţenii în procesul de administrare şi corectare a actului de conducere.

La eveniment au fost prezenţi consilierii raionali şi locali, primarii, reprezentanţii serviciilor desconcentrate şi locuitori ai raionului. De asemenea, la prezentarea raportului au asistat deputaţii PLDM, Tudor Deliu şi Elena Frumosu.

Vitalie Rotaru a menţionat că din 16 iulie 2011, de când a fost ales în funcţia de preşedinte al raionului Criuleni, în fiecare localitate au fost demarate proiecte sociale: reparaţia şcolilor, a centrelor de sănătate, a grădiniţelor, au fost construite drumuri, s-au dat în exploatare cazangerii.

“În perioada de raportare, în raion au fost construite, renovate, amenajate sau reparate capital 91 de obiecte, în valoare de circa 34 mil. lei. A fost construită anexa grădiniţei din s. Măgdăceşti, Centrul pentru tineret din s. Coşerniţa, au demarat lucrările de construcţie a Centrului de sănătate din s. Maşcăuţi şi a fost prelungită construcţia anexei pentru 12 săli de clasă la şcoala din s. Cruglic, cu replanificarea primului etaj în grădiniţă”, a spus Vitalie Rotaru.

La capitolul apeduct şi sisteme de canalizare, au fost construite sau extinse sistemele de apeduct în 7 localităţi: construite — în s. Ciopleni, Hârtopul Mic şi Măgdăceşti; extinse — în s. Işnovăţ, Răculeşti şi Corjova, au început lucrările de renovare a apeductului pe bd. Biruinţa din or. Criuleni şi a fost construită staţia de epurare din s. Corjova şi sistemele de canalizare din 4 localităţi — Hîrtopul Mic, Hîrtopul Mare, Bălăbăneşti şi Corjova.

Vitalie Rotaru a menţionat că timp de doi ani au fost construite şi date în exploatare 5 cazangerii: la Liceul Teoretic şi şcoala primară din or. Criuleni, Liceul Teoretiv Maşcăuţi, grădiniţa “Mesteacănul” din or. Criuleni şi grădiniţa din s. Boşcana.

Potrivit preşedintelui raionului, au fost efectuate lucrări de reparaţie a drumurilor publice.

“Au fost îndeplinite lucrări la drumul Peresecina — Hârtopul Mare — Ohrincea, de plombare a gropilor pe traseele Bălăbăneşti — Cimişeni, Ustia — Maşcăuţi, au fost curăţate şanţurile de evacuare a apelor pluviale în satele Coşerniţa, Boşcana, Slobozia-Duşca, Oniţcani. În perioada de referinţă s-au construit 11 pavilioane de aşteptare pentru călători în localităţile: Hârtopul Mare, Hârtopul Mic, Paşcani, Cimişeni, Boşcana, Chetroasa, Hruşova, Zăicana, Micleşti, Mălăieşti, Mălăieştii Noi. A fost reparat un sector al bul. Biruinţa şi a str. Ştefan cel Mare din or. Criuleni”, a concretizat Rotaru.

Vitalie Rotaru a mai spus că a fost creată o direcţie nouă — Direcţia Investiţii şi Relaţii Economice Externe, care acordă consultanţă în atragerea investiţiilor, elaborarea şi depunerea proiectelor de dezvoltare a raionului. “Pe perioada activităţii, direcţia a pregătit şi înaintat la diferite fonduri cca 90 de proiecte cu bugetul total de peste 200 mil. lei”, a menţionat preşedintele raionului.

La finalul raportului, preşedintele raionului Criuleni, Vitalie Rotaru, a mulţumit echipei care a contribuit la realizarea obiectivelor planificate, precum şi deputaţilor Tudor Deliu şi Elena Frumosu, pentru susţinere.

Este al doilea an consecutiv, când preşedintele raionului Criuleni prezintă darea de seamă privind activitatea executivului în faţa cetăţenilor. Vitalie Rotaru a fost ales în funcţia de preşedinte al raionului în iulie 2011.

Sursa: www.pldm.md

Liderul PLDM — în vizită de lucru în raionul Edineţ Congresul VI al PLDM va avea loc la 8 decembrie 2013