Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liderul PLDM — în vizită de lucru în raionul Edineţ

|versiune pentru tipar||
PLDM / 20 iulie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a efectuat o vizită de lucru în raionul Edineţ. Vlad Filat, însoţit de vicepreşedintele PLDM, Petru Bodarev, au vizitat satele Viişoara, Bleşteni şi Parcova, unde mai multe proiecte au fost finalizate, iar altele sunt la etapa de implementare.

În satul Viişoara, Vlad Filat a inspectat cum este realizat proiectul ce prevede aprovizionarea cu apă a jumătate din locuitorii satului. Potrivit primarului, Ina Ciubotaru, pentru construcţia apeductului, din Fondul Ecologic au fost alocaţi 1 mln 700 de mii de lei şi acesta urmează a fi finalizat în 2 luni de zile. Primarul a mai spus că, în prezent, lucrează la un alt proiect, care ar aproviziona cu apă întreaga localitate.

Vlad Filat a încurajat administraţia locală să fie cât mai insistentă pentru duce la bun sfârşit proiectele începute.

“Oamenii din Viişoara, dar şi din toate satele noastre trebuie să fie asiguraţi cu apă potabilă, să beneficieze de condiţii de trai decente. Mă bucur să văd atâta energie şi sunt convins că veţi reuşi multe lucruri frumoase pentru consăteni”, s-a adresat Vlad Filat către primarul satului.

Ulterior, liderul PLDM Vlad Filat a mers în satul Bleşteni, unde a vizitat gimnaziul din localitate, recent renovat.

Potrivit directorului gimnaziului, Ludmila Pirojoc, renovarea instituţiei a demarat în 2012, iar pe 10 iunie anul curent a fost finisată. Din cei 2 mln 296 mii de lei, bani alocaţi de Banca Mondială, a fost schimbat acoperişul, sistemul de încălzire, tavanul, podeaua, geamurile, pavajul din faţa şcolii şi a fost reparat blocul sanitar.

Liderul PLDM a inspectat calitatea lucrărilor de reparaţie, iar la sfârşit s-a declarat mândru de faptul că cei 117 elevi îşi vor face studiile în condiţii moderne. Vlad Filat a stat de vorbă şi cu profesorii şi le-a mulţumit pentru munca pe care o depun zi de zi.

“Într-adevăr, copiii au nevoie de condiţii pentru a învăţa. Sunt fericit când văd că proiectul care l-am demarat împreună este implementat. Copiii sunt viitorul ţării noastre şi noi trebuie să depunem tot efortul pentru a crea condiţii decente în instituţiile de învăţământ. Eu nu voi înceta să spun că avem cei mai frumoşi şi cei mai deştepţi copii din lume. Vă mulţumesc pentru că educaţi generaţie după generaţie. Şi vreau să vă mărturisesc că, dacă nu ar exista asemenea exemple de proiecte implementate, nu aş avea forţa necesară să merg mai departe”, a spus liderul PLDM, adresându-se profesorilor. La sfârşitul vizitei, Vlad Filat a promis că va dota cabinetul de informatică de la gimnaziu cu computere.

Vlad Filat a vizitat şi Centrul de Sănătate din Bleşteni, dat în exploatare în anul trecut. Acest centru deserveşte 1631 de locuitori.

La sfârşitul vizitei sale în raionul Edineţ, Vlad Filat a mers în satul Parcova, unde a vizitat grădiniţa “Andrieş”, frecventată de 55 de copii, precum şi gimnaziul din localitate. Răspunzând solicitărilor colectivului, Vlad Filat a promis că, în decurs de o lună, grădiniţa va fi dotată cu mobilier nou, pentru ca micuţii să se simtă cât mai bine.

În cadrul vizitelor sale în teritoriu, liderul PLDM urmăreşte ca proiectele demarate pe timpul când ocupa funcţia de premier să fie implementate calitativ şi în termen.

Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid din raionul Edineţ

În cadrul vizitei efectuate în raionul Edineţ, preşedintele PLDM, Vlad Filat a avut o întâlnire cu activul de partid din raion. La întrevedere au fost prezenţi vicepreşedintele PLDM, Petru Bodarev, preşedintele Organizaţiei Teritoriale (OT) Edineţ a PLDM, Marin Veremciuc, consilieri raionali şi locali, primari şi reprezentanţi ai organizaţiilor primare din raion.

În cadrul şedinţei, Marin Veremciuc, a făcut o prezentare a activităţii organizaţiei şi a trasat planurile de viitor.

“Suntem o echipă unită, ne ajutăm atunci când cineva din colegi are nevoie de un sfat şi muncim pentru a duce la bun sfârşit promisiunile făcute cetăţenilor din raionul Edineţ în campania elcectorală. De asemenea, vreau să spun că la moment toate asociaţile PLDM sunt funcţionale, iar procesul de micro-sectorizare este pe sfârşite”, a spus preşedintele OT.

Liderul PLDM a menţionat că a văzut la Edineţ colegii liberal democraţi în acţiune.

“Vreau să vă mulţumesc pentru că v-aţi implicat în politică şi aveţi grijă ca oamenii să aibă condiţii decente de trai, în consecinţă să traiască în Republica Moldova, alături de copii şi rude. Proiectele finalizate sau în proces de implementare sunt o bună motivaţie pentru a continua să muncim pentru binele ţării. PLDM este partid puternic, se află la guvernare, iar aceasta înseamnă o responsabilitate enormă”, a menţionat Vlad Filat.

În cadrul întâlnirii au mai fost discutate subiecte ce vizează domeniul educaţiei, justiţiei, agriculturii, etc.

La sfârşitul şedintei, preşedintele PLDM, Vlad Filat a înmânat carnete de partid membrilor PLDM.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a efectuat o vizită de lucru în raionul Ocniţa Preşedintele raionului Criuleni a prezentat raportul de activitate în faţa cetăţenilor