Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a efectuat o vizită de lucru în raionul Ocniţa

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 iulie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a efectuat o vizită de lucru în raionul Ocniţa. Liderul PLDM a inspectat cum decurg lucrările de construcţie a proiectelor aflate în curs de implementare şi a vizitat obiectivele de menire socială deja finisate.

În satul Dângeni, Vlad Filat a vizitat gimnaziul, grădiniţa şi Oficiul medicilor de familie, iar în satul Clocuşna — Liceul Teoretic “Emil Loteanu” şi grădiniţa de copii. La sfârşitul vizitei sale, Vlad Filat a inspectat cum decurg lucrările de renovare a Casei de cultură si care sunt condiţiile la grădiniţa şi gimnaziul din satul Hădărăuţi.

Toate proiectele au fost demarate pe timpul când liderul PLDM ocupa funcţia de premier al Republicii Moldova. În cadrul vizitelor în teritoriu, liderul PLDM urmăreşte ca proiectele să fie implementate calitativ, dar şi să fie lansate altele noi.

Oficiul medicilor de familie din comuna Dângeni a fost renovat şi dat în exploatare în anul 2012. La moment, acesta deserveşte 1860 de cetăţeni din Dângeni şi Gara Grinăuţi. Pentru renovarea oficiului au fost cheltuiţi 600 de mii de lei. Vlad Filat a discutat cu personalul medical despre condiţiile în care activează. La rândul lor, medicii au solicitat ajutor în implementarea unui proiect care prevede depistarea precoce a bolilor cardiace. Vlad Filat a promis ca va studia subiectul.

La grădiniţa din satul Dângeni lucrările de renovare sunt efectuate în proporţie de 90%. Au fost schimbate acoperişul, sistemul de termoficare şi cel de aprovizionare cu apă, reparate sălile de joacă şi de studii. Vlad Filat a rămas mulţumit de calitatea lucrărilor.

“Copiii de aici beneficiază de condiţii moderne, ceea ce este foarte bine, pentru că trebuie să investim în copii. Ei sunt viitorul nostru. Cu atât mai mult cu cât avem copii minunaţi, cei mai deştepţi şi cei mai frumoşi”, a spus Vlad Filat.

Grădiniţa din satul Dâgeni este frecventată de 60 de copii.

La sfârşitul vizitei sale în satul Dângeni, Vlad Filat a vizitat şi gimnaziul, pentru reparaţia căruia au fost cheltuiţi 900 de mii de lei, bani alocati de către FISM. Din aceşti bani au fost schimbate uşile şi geamurile, sistemul de ventilare, încălzire şi aprovizionare cu apă.

“Mă bucur pentru ceea ce am văzut aici. Prin efortul comun se realizează multe lucruri frumoase. Este vorba despre infrastructura care vine să asigure sănătatea şi educaţia copiilor noştri, dar şi a tuturor cetăţenilor”, a spus Vlad Filat, care a mai promis ajutor în amenajarea terenului de joacă pentru copiii de la grădiniţă şi 10 calculatoare pentru gimnaziul din Dângeni.

În cadrul vizitei în raionul Ocniţa, Vlad Filat a mers la grădiniţa de copii şi la Liceul Teoretic “Emil Loteanu” din satul Clocuşna. În discuţiile cu colectivele celor două instituţii au fost identificate problemele cu care se confruntă, Vlad Filat promiţând ajutor în dotarea cabinetului de informatică cu computere.

“Am văzut lucruri foarte bune, proiecte finalizare, altele în stadiu de implementare.

Mă bucur că şi primarii şi locuitorii au obiective clare şi muncesc pentru a schimba viaţa comunităţilor în bine. Se vede că administraţia locală are grijă de oameni, iar având sprijinul necesar din partea puterii centrale vor putea să-şi ducă la bun sfârşit mandatul şi să realizeze toate proiectele în beneficiul cetăţenilor. Împreună cu colegii din guvern şi parlament vom reuşi să facem mai bună viaţa oamenilor”, a spus Vlad Filat la încheierea vizitei.

Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid din raionul Ocniţa

În cadrul vizitei efectuate în raionul Ocniţa, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a avut mai multe întâlniri cu conducerea oraganizaţiilor primare şi cu activul de partid din raion. La întrevederi au fost prezenţi vicepreşedintele PLDM, Petru Bodarev, preşedintele Organizaţiei Teritoriale (OT) Ocniţa a PLDM, Valentina Gutium, microsectorişti, consilieri raionali şi locali, primari şi reprezentanţi ai organizaţiilor primare (OP) din raion.

La începutul vizitei, liderul PLDM s-a întâlnit cu microsectoriştii, preşedinţi ai OP, consilieri locali şi membri de partid din satul Dângeni

Prezentă la eveniment, preşedintele OT Ocniţa a PLDM, Valentina Gutium, a menţionat că lucrurile s-au schimbat în bine în Republica Moldova, de când PLDM este la guvernare.

“Este vizibil că, datorită reprezentanţilor PLDM care sunt în funcţii de conducere, se fac lucruri frumoase pentru cetăţeni. În fiecare localitate se construieşte câte un Centru de sănătate, se repară o grădiniţă, o şcoală, o porţiune de drum”, a spus Valentina Gutium.

Vlad Filat a menţionat că reprezentanţii PLDM au datoria să muncească eficient şi să finalizeze proiectele demarate care vor moderniza satele. Membrii liberal democraţi au discutat cu Vlad Filat despre diverse probleme, cum ar fi: acordarea ajutorului social, de şomaj, etc.

Ulterior, liderul PLDM s-a deplasat în oraşul Ocniţa, unde s-a întâlnit cu membrii Biroului Politic Teritorial. În cadrul acestei întâlniri, Vlad Filat a discutat cu membrii PLDM despre problemele cu care se confruntă şi au identificat anumite soluţii de rezolvare a acestora.

“Noi trebuie să muncim şi să fortificăm partidul. O atenţie sporită trebuie să atragem tinerilor, care sunt viitorul ţării, să convingem femeile să se implice în politică, pentru că acolo unde avem femei în funcţii de conducere, avem o bună gestionare a lucrurilor. De asemenea, vă îndemn să faceţi în aşa fel încât să fie funcţionale asociaţiile PLDM. Împreună vom reuşi să schimbăm în bine situaţia din RM”, a spus liderul PLDM.

De asemenea, liderul PLDM s-a întâlnit şi cu membrii de partid din Clocuşna şi Hădărăuţi, unde a discutat despre problemele ce vizează sistemul de pensionare, crearea locurilor de muncă şi acordarea ajutorului social.

Liderul PLDM i-a asigurat pe membrii OT Ocniţa a PLDM de susţinerea colegilor din guvern şi parlament, care îi vor ajuta să implementeze cât mai multe proiecte benefice pentru localităţile din RM.

La sfârşitul întâlnirilor, vicepreşedintele PLDM, Petru Bodarev, responsabil de raionul Ocniţa, a spus că membrii PLDM sunt muncitori, uniţi, solidari şi împreună vor reuşi să se ducă la bun sfârşit toate reformele demarate.

În cadrul întâlnirilor, Vlad Filat a înmânat carnete de partid membrilor PLDM.

Sursa: www.pldm.md

Punctele de informare “Student HUB” — în ajutor viitorilor studenţi Liderul PLDM — în vizită de lucru în raionul Edineţ