Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Punctele de informare “Student HUB” — în ajutor viitorilor studenţi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 iulie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Tineretul Liberal Democrat din Moldova (TLDM) a lansat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, un proiect destinat viitorilor studenţi: punctele de informare “Student HUB”, cu scopul de a oferi candidaţilor toată informaţia necesară privind posibilităţile de aplicare la instituţiile de învăţământ superior.

“Student HUB” va include puncte de informare în 5 universităţi mari, cu un profil mai larg de studiu, o linie telefonică la care tinerii vor putea adresa întrebări despre admitere şi o adresă de e-mail.

Vicepreşedinta TLDM, Mihaela Spătaru, a precizat că în aceste centre vor activa voluntari, care vor răspunde la toate întrebările ce ţin de procesul de admitere: de la modalitatea de aplicare la studii şi documentele necesare, până la detalii despre facultăţile şi specialităţile din cadrul diferitor universităţi şi oportunităţile de care pot beneficia tinerii în anii de studenţie.

“Noi ne dorim să fim prietenii studenţilor şi să îi ajutăm, mai ales la început. Pe viitor, planificăm să extindem aceste puncte de informare, oferind viitorilor studenţi informaţii despre procesul de cazare în cămine, oportunităţile de carieră, etc”, a menţionat Mihaela Spătaru.

La rândul său, Andrei Spânu, vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret a PLDM, a opinat că tinerii liberal democraţi şi-au propus să fie mai aproape de studenţi, ajutându-i să înţeleagă mai bine schimbările care au loc în sistemului educaţional.

“La iniţiativa Tineretului Liberal Democrat din Moldova şi cu susţinerea Ministerului Educaţiei am reuşit modificarea procedurii de aplicare la universităţile din Moldova. Acum, tinerii au posibilitatea să aplice la mai multe universităţi, asigurându-se că, în final, vor fi înmatriculaţi la specialitatea dorită. Suntem doar la începutul procesului de admitere în universităţile din Republica Moldova, dar deja primim tot mai multe semnale pozitive referitor la această modificare”, a spus Andrei Spânu.

Oportunitatea lansării “Student HUB” a fost salutată şi de absolventa Lidia Gonţa, care a menţionat că mulţi tineri încă nu dispun de toată informaţia privind instituţiile de învăţământ superior, iar punctele de informare îi vor ajuta la alegerea facultăţii.

“În plus, faptul că putem aplica la mai multe facultăţi concomitent, ne asigură că vor fi mai puţini tineri care îşi vor face studiile la o altă facultate decât cea dorită”, a spus abiturienta.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a avut o întrevedere cu Traian Băsescu Vlad Filat a efectuat o vizită de lucru în raionul Ocniţa