Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

TLDM a lansat Academia Politică

|versiune pentru tipar||
PLDM / 11 octombrie 2012 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Tineretul Liberal Democrat din Moldova, cu suportul Fundaţiei “Konrad Adenauer”, a lansat în premieră pentru Republica Moldova “Academia Politică” — un program de instruiri şi discuţii politice.

Deputatul George Mocanu, preşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), a declarat că, în cadrul programului, tinerii vor aborda subiecte ce ţin de interesul şi participarea cetăţenilor în viaţa politică, încrederea alegătorilor în sistemul politic şi în politicieni, relaţia economic-politic. Totodată, beneficiarii îşi vor dezvolta şi îmbunătăţi abilităţile de leadership, comunicare, organizare, vor cunoaşte mai multe despre activitatea instituţiilor statului.

“Această şcoală vrea să deschidă alte orizonturi, alte unghiuri de reflectare a realităţilor vieţii politice, sociale şi economice din Moldova. Cei mai curajoşi vor avea posibilitatea să se apropie şi de vârtejul centrului de putere, acolo unde luminile birourilor de lucru nu se sting niciodată. Dacă participanţii la academie vor învăţa să devină foarte buni cetăţeni, atunci înseamnă că ne-am atins scopul, iar dacă unii vor dori să facă şi politică — atunci rezultatul va fi dublu”, a menţionat George Mocanu în cadrul evenimentului de inaugurare a academiei.

George Mocanu a menţionat că prima promoţie a Academiei Politice se va desfăşura în perioada 11 octombrie 4 decembrie, iar în acest timp participanţii urmează să se familiarizeze cu activitatea parlamentului, guvernului, dar şi a ministerelor şi altor autorităţi publice centrale şi locale.

“Vrem ca tinerii să se informeze din prima sursa, pentru a face faţă volumului crescând al fluxurilor informaţionale, dar şi provocărilor societăţii de astăzi”, a spus preşedintele TLDM.

La rândul lor, beneficiarii programului de instruire s-au arătat încântaţi de posibilitatea de a studia în cadrul academiei.

Adrian Popescu, masterand la ASEM, a declarat că a ales să facă această şcoală, deoarece urăşte indiferenţa şi nu vrea ca să fie manipulat. “Consider că un om indiferent este un om slab. De aceea, îndemn tinerii să construim împreună o cultură politică”, a spus Adrian Popescu.

“Vreau să înţeleg procesele politice din Moldova şi să distrug stereotipul că tinerii nu sunt interesaţi de politică”, a menţionat Elena Vârtos, studentă la ULIM.

În cadrul primei promoţii a Academiei Politice au fost selectaţi 40 de tineri, care la final vor primi certificate de absolvire. Cursurile sunt gratuite şi vor fi susţinute de politicieni, traineri şi experţi în diferite domenii.

Sursa: www.pldm.md

PLDM creşte în sondaje CID NATO i-a acordat lui Igor Gorgan certificat de apreciere