Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePLDM

Evenimente ale PLDM la tema “Atitudinea faţă de guvernare”

5 septembrie 2013 | 
Preşedintele fracţiunii PLDM în Consiliul municipal Chişinău, Ghenadie Dumanschi a declarat într-o conferinţă de presă că începând cu luna Mai curent, formarea ordinii de zi şi votarea proiectelor de decizii se desfăşoară exclusiv prin înţelegerea şi votul solidar între Partidul Liberal şi Partidul Comuniştilor. “Aceste operaţiuni comune demonstrează formarea unei coaliţii liberal-comuniste în CMC, creată pe principiile unei alianţe de interese private. Şi aceasta coaliţie pare să fie cu adevărat de beton pentru că, pe parcursul ultimilor trei luni, nu a fost înregistrată nici o fisură”, a specificat consilierul.
16 mai 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele PLDM, Liliana Palihovici, a declarat că formaţiunea sa optează pentru crearea unei coaliţii pro-europene de guvernare şi a demarat în acest sens negocierile cu PDM, grupul de reformatori al PL şi deputaţii neafiliaţi. “Propunem ca negocierile să înceapă în ziua de sîmbătă, cînd va fi sărbătorită în Moldova Ziua Europei, pentru a sublinia din nou că obiectivul nostru principal este crearea unei coaliţii pro-europene de guvernare. Vom fi în aşteptarea răspunsului fracţiunilor şi grupurilor parlamentare vizate, fapt ce va demonstra angajamentul lor faţă de parcursul european al ţării”, a subliniat Palihovici.
8 mai 2013 | 
Liderul PLDM, Vlad Filat, a susţinut în briefing de presă, în cadrul căruia s-a referit la ultimele evenimente politice, precizînd că PLDM a fost, este şi va fi mereu dedicat necondiţionat viitorului european al Republicii Moldova şi continuării procesului de integrare în Uniunea Europeană. “Este important ca oamenii din Moldova şi comunitatea internaţională să aibă o imagine clară despre acţiunile ce au loc şi cum corelează acestea cu obiectivele noastre europene”, a subliniat Vlad Filat, referindu-se în context la legile votate în Parlament pe data de 3 mai curent.
23 aprilie 2013 | 
În cadrul unui briefing de presă, liderul PLDM, Vlad Filat a vorbit despre decizia Curţii Constituţionale din 22 aprilie curent privind candidatura sa la funcţia de prim-ministru. “Este absolut evident că decizia de ieri a CC este una politică şi creează un precedent greu de estimat pentru funcţionarea statului de drept. Această decizie poate avea un impact negativ pe termen lung asupra dezvoltării democratice a Republicii Moldova”, a declarat Filat. El a spus că a purtat discuţii cu Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, urmînd ca în ziua de 25 aprilie să fie desemnat un premier interimar.
19 martie 2013
La Chişinău, a avut loc şedinţa Biroului Politic Executiv al PLDM în cadrul căreia s-a discutat despre iniţiativa comuniştilor de a-l demite pe preşedintele Parlamentului, democratul Marian Lupu. Preşedintele PLDM, Vlad Filat a declarat după şedinţă că deocamdată nu s-a luat nicio decizie “mai sunt necesare consultări între reprezentanţii partidelor”
10 martie 2013 | 
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Politic Naţional al PLDM, în cadrul căreia s-a discutat situaţia politică actuală după demiterea Guvernului şi despre negocierile care urmează în reformarea AIE. “Noi trebuie să identificăm soluţii şi căi pentru a asigura guvernarea democratică în continuare în Republica Moldova. Pentru a depăşi criza politică, trebuie iniţiate negocieri. Acestea trebuie să aibă loc fără orice precondiţii”, a declarat după şedinţă liderul PLDM, Vlad Filat.
6 martie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, prim-vicepreşedintele PLDM, Iurie Leancă a declarat că Vlad Filat va rămîne candidatul Partidului Liberal Democrat din Modova la funcţia de prim-ministru. “Guvernul Filat a reuşit să scoată Moldova din colaps economic, ţara a avansat considerabil în implementarea reformelor, a adus RM aproape de semnarea Acordului de Asociere şi celui de Liber Schimb cu Uniunea Europeană. Vlad Filat a demonstrat că este un prim-ministru bun. Ambele guverne conduse de Filat au fost funcţionale şi eficiente”, a argumentat Leancă.
25 februarie 2013 | 
Vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, a declarat într-o conferinţă de presă că “intenţia de a veni sau de a susţine o moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului constituie rezultatul unor frustrări personale a anumitor personaje din PDM, cauzate de eforturile PLDM de a demonta schemele criminale, preluate şi aplicate pe larg sub paravanul Alianţei pentru Integrare Europeană”. Totodată, liberal democratul a spus că “solicitînd repetat şi în mod ultimativ demisia premierului Vlad Filat, PDM se face a nu înţelege că aceasta va însemna automat şi alegeri parlamentare anticipate”.
23 februarie 2013
La Chişinău, s-a desfăşurat şedinţa Consiliului Politic Naţional (CPN) al PLDM, în cadrul căreia s-a discutat despre evoluţia situaţiei social-politice din ţară, realizarea agendei europene a PLDM, ajustarea componenţei CPN, a Comisiei de Cenzori şi Curţii de Etică şi Arbitraj. În cadrul şedinţei, omul de afaceri Petru Bodarev a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al PLDM. La finele şedinţei a fost adoptată Declaraţia Consiliului Politic Naţional cu privire la situaţia politică actuală, în care este condamnat şantajul politic, justiţia la comandă şi utilizarea instituţiilor statului în acest scop.
20 februarie 2013 | 
Ca o reacţie la afirmaţiile liderului liberal, Mihai Ghimpu, prin care a solicitat demiterea mai multor funcţionari inclusiv a prim-ministrului, vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc a convocat un briefing de presă în care a declarat că “aceste declaraţii ale dlui Ghimpu se încadrează perfect şi în şirul de acţiuni de şantaj pe care le primim zilnic pentru că PLDM nu se liniştete cu acţiunile de decriminalizare a instituţiilor de drept. PL este interesat în declanşarea alegerilor anticipate şi subminarea obiectivelor de integrare europeană”.
19 februarie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, Vadim Pistrinciuc, vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova a solicitat Procuraturii Generale să iniţieze o cauză penală în privinţa interceptării convorbirilor telefonice, făcute publice de persoane anonime, pe care le califică drept o încălcare gravă a legislaţiei Republicii Moldova şi a drepturilor omului. Totodată, liberal-democraţii condamnă vehement acţiunile CNA şi conducerii acestei instituţii, care s-a angajat plenar să execute comenzi politice şi şi-a demonstrat acţiunile de diversiune.
PLDM se retrage din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană
13 februarie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova se retrage din cadrul acordului de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană începînd cu 13 februarie 2013, anunţul a fost făcut public în cadrul unui briefing de presă de prim-ministrul Republicii Moldova şi preşedintele PLDM, Vladimir Filat[]
1 februarie 2013 | 
În cadrul unui briefing de presă, preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, a declarat că declaraţiile liderului PL, Mihai Ghimpu, sunt o încercare stîngace şi jalnică de a se menţine pe agenda mass-media în week-end. “Acum o săptămână, am explicat ce am avut în vedere atunci cînd am spus că poate fi uşor verificată informaţia dacă a ştiut sau nu liderul PL despre incidentul de la Pădurea Domnească. Era suficientă solicitarea de la operatorul de telefonie a registrului apelurilor înregistrate, nu şi a conţinutului. Ghimpu în mod conştient denaturează informaţia”, a spus Valeriu Streleţ.
22 ianuarie 2013 | 
În cadrul unui briefing de presă, deputatul PLDM, Valeriu Streleţ a declarat că formaţiuna sa va înregistra un proiect de iniţiativă legislativă care să prevadă echivalarea iniţierii procedurii de demitere a unui vicepreşedinte al Parlamentului cu cea a preşedintelui forului legislativ. Totodată, Streleţ a adresat un apel partenerilor din AIE să-şi păstreze calmul, să nu-şi irosească energia în inventarea diferitelor scenarii apocaliptice şi să-şi concentreze eforturile în exercitarea eficientă a actului de guvernare.
23 noiembrie 2011 | 
Liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ a ţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a declarat că formaţiunea sa cere Parlamentului să adopte iniţial Bugetul de Stat, apoi să organizeze alegeri prezidenţiale. Valeriu Streleţ a subliniat că “nu ne putem permite să intrăm în anul 2012 fără de buget, aşa cum s-a întîmplat la finele anului 2010”. Potrivit lui, dacă Bugetul va fi votat în trei lecturi de Parlament pînă la finele anului, atunci alegerile prezidenţiale pot fi organizate chiar în decembrie.
15 noiembrie 2011 | 
Liderul PLDM, Vlad Filat a declarat într-o conferinţă de presă că formaţiunea sa va acţiona în continuare pentru a alege preşedintele şi a evita alegerile anticipate. “Declanşarea alegerilor anticipate se face împotriva voinţei poporului, iar cei care se ridică împotriva voinţei cetăţenilor, trebuie să-şi asume consecinţele”. Vlad Filat a mai punctat că şi partenerii externi ai Republicii Moldova se arată îngrijoraţi de posibilitatea declanşării unor eventuale alegeri anticipate, fără a fi epuizate toate posibilităţile actuale pentru alegerea preşedintelui.
23 septembrie 2011 | 
Preşedintele fracţiunii parlamentare a liberal-democraţilor, Valeriu Streleţ a expus în cadrul unei conferinţe de presă poziţia PLDM faţă de reforma constituţională şi politica fiscală pentru 2012. Partidul Liberal Democrat pledează pentru o reformă constituţională ca modalitatea de depăşire a crizei politice, doar după ce vor fi epuizate toate posibilităţile de alegere a şefului statului, pe care le oferă actuala Lege Supremă. În altă ordine de idei, Valeriu Streleţ a menţionat că criticile aduse recent de democraţi Proiectului de politici fiscale pentru anul 2012 nu sunt altceva decât o listă de interese de business ale unei părţi din PD.
7 septembrie 2011 | 
PLDM nu a abandonat ideea convocării unei sesiuni extraordinare a Legislativului în legătură cu atacurilor de tip raider asupra unor bănci, ci doar ne-am conformat deciziei colegilor din cadrul AIE pe motiv că în luna septembrie mai mulţi deputaţi se vor afla în delegaţii peste hotare, aceste precizări au fost făcute de Valeriu Streleţ, liderul fracţiunii parlamentare a PLDM, în cadrul unui briefing de presă.
29 iulie 2011 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ a declarat că pe durata sesiunii parlamentare de primăvară-vară, PLDM a avut 28 de iniţiative legislative, dintre care 6 au fost adoptate, alte 21 se află în proces de lucru, una a fost retrasă, iar una respinsă. De asemenea, împreună cu colegii din AIE, deputaţii PLDM au prezentat 12 iniţiative legislative, dintre care 8 au fost adoptate. Valeriu Streleţ susţine că în AIE există opoziţie care este alimentată de frustrările acelora care au obţinut scoruri modeste în campania electorală. De asemenea, reprezentantul PLDM şi-a exprimat speranţa că viitoarea sesiune a Parlamentului va fi mult mai eficientă şi mai responsabilă, iar rezultatele — resimţite de fiecare cetăţean în parte.
20 iulie 2011
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ a declarat că preşedintele liberalilor, Mihai Ghimpu, tensionează situaţia din cadrul Alianţei de guvernare, lansînd acuzaţii şi insinuări fără probe la adresa deputatului PLDM, Veaceslav Ioniţă. “Ghimpu trebuia să respecte procedura, adică să aştepte raportul Comisiei parlamentare de anchetă. După ce Comisia va trage concluziile privind cine a comis eroarea în aşa-numita lege a cazinourilor, el ca orice deputat va putea face comentarii”, a spus Streleţ.
28 iunie 2011 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, a declarat că formaţiunea sa constată inteţirea atacurilor cercurilor oligarhice asupra instituţiilor statului în scopul de a-şi păstra vechile sfere de influenţă. La conferinţă au fost prezenţi şi membrii PLDM Veaceslav Ioniţă, Tudor Deliu şi Simion Furdui care au dat clar de înţeles că persoane din AIE ar sta în spatele unor oligarhi care nu doresc să-şi piardă zonele de influenţă şi prin atacurile din ultima vreme asupra PLDM încearcă să inducă în eroare şi să manipuleze opinia publică. În acest context, membrii PLDM au făcut un apel către toţi politicienii, în special către cei care reprezintă guvernarea, să dea dovadă de demnitate şi să se opună ofensivei exponenţilor cercurilor oligarhice, care au sărăcit ţara pe durata guvernării comuniste şi încearcă să facă acelaşi lucru şi acum.
24 februarie 2011
30 de tineri membri ai Partidului Naţional Liberal au organizat un flash-mob în faţa sediului PLDM în cadrul căruia s-au exprimat împotriva “cochetării” Partidului Liberal Democrat cu Partidul Comuniştilor şi a negocierilor ascunse care au loc între Vladimir Filat şi Vladimir Voronin. Tinerii purtau pancarte pe care scria “PLDM nu cocheta cu PCRM”, “PLDM tu nu eşti stejar, tu eşti harbuz moldovenesc” şi scandau neîncetat “PLDM nu trăda AIE!” şi “Jos comuniştii!”. Manifestanţii au adus patru pepeni verzi cu inscripţia PLDM pe care i-au tăiat şi i-au înmînat serviciului de pază de la sediul PLDM. Liderul organizaţiei de tineret PNL, Nicolae Mărgărint a spus că “aceşti pepeni verzi demonstrează că PLDM este verde pe dinafară, însă în interior este roşu, adică plin de comunişti. Sîntem împotriva unei coaliţii dintre PLDM şi PCRM”.
3 august 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova va participa la alegerile prezidenţiale cu propriul candidat iar “acest candidat va fi stabilit în cadrul congresului, care se va desfăşura în timpul apropiat”, despre aceasta a declarat în cadrul unei conferinţe de presă liderul PLDM, prim-ministrul Vlad Filat. “Sînt sigur că Republica Moldova are nevoie de un preşedinte puternic, pragmatic, hotărît, cu o viziune clară asupra situaţiei, fapt ce va permite deschiderea unor perspective bune pentru ţară”, a declarat Filat. El a declarat că “în politică va urma o perioadă dificilă şi responsabilă” şi a îndemnat cetăţenii să participe activ la referendum, pentru “a pune punct perioadei de instabilitate politică, să alegem singuri preşedintele, şi nu prin înţelegerea în Parlament”. De asemenea, Vlad Filat a declarat că “PLDM propune reducerea termenului de desfăşurare a campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare de la 60 la 30 de zile”. În opinia sa, “partidele care au idei şi programe le pot prezenta alegătorilor şi în 30 de zile, iar cele care nu le au nu le ajung nici 12 luni”.
27 mai 2010
Articolul 78 din Constituţie trebuie să fie modificat prin intermediul referendumului pentru ca cetăţenii să-şi aleagă preşedintele prin vot direct. Totodată, alegerile parlamentare şi prezidenţiale ar trebui să aibă loc concomitent, în această toamnă. Aceasta este opinia oficială a Partidului Liberal Democrat din Moldova privind depaşirea crizei constituţionale, expusă în cadrul unui briefing susţinut de Vlad Filat, preşedintele PLDM. Filat consideră că referendumul ar trebui să aiba loc cel tîrziu pînă la finele verii, iar alegerile parlamentare anticipate şi prezidenţiale la finele lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie, precizînd că decizia finală în privinţa referendumului urmează să fie luată de Alianţa pentru Integrare Europeană. Totodată, liderul PLDM a făcut un apel către toate forţele politice din R.Moldova pentru ca acestea să lase la o parte interesele de grup şi să purceadă la negocieri pentru a evita această situaţie de incertitudine în care s-a pomenit R.Moldova.
27 aprilie 2010
Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a susţinut un briefing la sediul central al partidului în cadrul căreia a făcut o declaraţie în care a spus că “Alianţa pentru Integrare Europeană este, în continuare, o structură democratică puternică şi, în pofida încercărilor disperate care se fac pentru a o discredita, ea va rezista şi va continua să implementeze programul de guvernare asumat”, însă există unele probleme. Nu ar fi vorba despre opiniile separate ale liderilor AIE pe marginea unor subiecte, pentru că “e vorba totuşi despre 4 partide diferite, cu ideologii diferite”, spune Filat, ci în faptul că “unii încearcă să adune capital politic din diferite subiecte”. Drept exemplu, politicianul a facut trimitere la discuţiile despre participarea sau neparticiparea noastră la parada de la Moscova, din 9 mai, şi la afirmaţiile ministrului liberal al Apărării ca “nu sunt bani în buget”. Vlad Filat a prezentat astăzi şi argumentele care au stat la baza deciziei AIE de a participa la parada de la Moscova, omise de către liderul PL, Mihai Ghimpu, atunci cînd a expus poziţia AIE.
4 august 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a organizat o conferinţă de presă, la sediul partidului din str.Bucureşti 88, în cadrul căreia preşedintele formaţiunii, Vlad Filat, a făcut un Apel “către funcţionarii publici, aleşii locali, colaboratorii organelor de drept şi mass media”.
24 iulie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a prezentat în public, Piaţa Marii Adunări Naţionale, Raportul privind alegerile din 5 aprilie şi evenimentele postelectorale.
24 iulie 2009
Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a susţinut un briefing, la sediul central al partidului, în cadrul căruia a adresat un apel către funcţionarii de stat şi angajaţii organelor de drept din Republica Moldova.
23 iulie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul PLDM din str. Bucureşti 88, pe tema: “Acţiunile PCRM de sfidare a Constituţiei Republicii Moldova”.
22 iulie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. Bucureşti 88, pe tema: “Cu privire la votul cetăţenilor moldoveni de peste hotarele R. Moldova”.
21 iulie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. Bucureşti 88, în care au fost puse în discuţie: situaţia privind admiterea în instituţiile de învăţămînt superior; rezoluţia cu privire la drepturile omului din Republica Moldova, adoptată de Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale a Tineretului Liberal; intimidările organelor de forţă asupra tinerilor.
20 iulie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. Bucureşti 88, pe tema: “Condiţiile de desfăşurare a actualei campanii electorale”.
19 iulie 2009
Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova a desfăşurat o dezbatere publică, în Grădina Publică Ştefan cel Mare, cu genericul: “Adevărul despre 7 aprilie”.
15 iulie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a organizat un briefing, la sediul partidului, cu genericul “Scrisoare deschisă a preşedintelui PLDM, Vlad Filat, către Secretarul General al Consiliului Europei, Terry Davis”.
13 iulie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. Bucureşti 88, pe tema: “Implicarea organelor de forţă în campania electorală”.
11 iulie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul partidului, cu privire la “Dezinformarea şi manipularea opiniei publice vis-a-vis de evenimentele din 7 aprilie de către mass-media controlată de regimul comunist şi iniţiativa Organizaţiei de Tineret a PLDM de a organiza dezbateri publice cu Organizaţia de Tineret a PCRM”.
10 iulie 2009
PLDM a susţinut o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. Bucureşti 88, pe tema: “Urmările politicii xenofobe şi de segregare a societăţii, promovată de guvernarea comunistă”.
9 iulie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul PLDM din str. Bucureşti 88, pe tema: “Agravarea situaţiei din învăţămînt”.
8 iulie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul PLDM, pe tema: “Manipularea opiniei publice de către Partidul Comuniştilor în încercarea de a influenţa rezultatele alegerilor anticipate”.
1 iulie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul PLDM din str. Bucureşti 88, pe tema: “Politica Partidului Comuniştilor — factor de destabilizare a relaţiilor interetnice”.
29 iunie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul PLDM din str. Bucureşti 88, pe tema: “Utilizarea Codului administrativ în scopuri electorale de către Partidul Comuniştilor din RM”.
23 iunie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a organizat o conferinţă de presă, la sediul PLDM din str. Bucureşti 88, pe tema: “Încălcarea legislaţiei în vigoare de către preşedintele Vladimir Voronin”.
22 iunie 2009
Partidul Liberal Democrat, Partidul Liberal şi Alianţa “Moldova Noastră” au susţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a Agenţiei Infotag, pe tema: “Constituirea unui parteneriat politic”.
16 iunie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. Bucureşti 88, pe tema: “Poziţia PLDM faţă de alegerile parlamentare anticipate”.
9 iunie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul PLDM din str. Bucureşti 88, pe tema: “Poziţia PLDM vizavi de alegerile anticipate”.
5 iunie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul PLDM din str. Bucureşti 88, pe tema: “Cu privire la decizia Curţii Constituţionale vizavi de sesizarea preşedintelui PLDM, deputatului Vlad Filat privind incompatibilitatea funcţiei de deputat cu cea de şef al statului”.
2 iunie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a organizat o conferinţă de presă la sediul partidului, str. Bucureşti 88, cu privire la unele măsuri de prevenire a blocajului finanţelor publice şi a crizei social-economice din Republica Moldova.
29 mai 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă la sediul partidului, str. Bucureşti 88, vizavi de suspendarea şedinţei speciale a Parlamentului pentru alegerea preşedintelui R.Moldova.
27 mai 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. Bucureşti 88, pe tema: “Poziţia PLDM privind alegerea preşedintelui R.Moldova”.
21 mai 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul PLDM din str. Bucureşti 88, pe tema: “Poziţia PLDM privind incompatibilitatea funcţiei de deputat cu cea de preşedinte al R.Moldova”.
5 mai 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă la sediul PLDM din str. Bucureşti 88, pe tema: “Poziţia PLDM faţă de şedinţa de constituire a Parlamentului R. Moldova”.
28 aprilie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a convocat o conferinţă de presă la sediul PLDM din str. Bucureşti 88, pe tema: “Poziţia PLDM vizavi de campania de hărţuire declanşată de către structurile fiscale de control la adresa sa”.
25 aprilie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a susţinut un briefing la sediul partidului din str. Bucureşti 88, pe tema: “Poziţia PLDM vizavi de situaţia social-politică din R. Moldova şi acţiunile partidului în perioada imediat următoare”.
23 aprilie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul PLDM din str. Bucureşti 88, în legatură cu decizia CC de a valida alegerile parlamentare.
16 aprilie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă la sediul PLDM, str. Bucureşti 88, pe tema: “Reacţia PLDM la adresarea preşedintelui în exerciţiu al R.Moldova, V.Voronin”.
15 aprilie 2009
PL, PLDM, AMN au susţinut o conferinţă de presa în incinta Agenţiei de presă “Infotag”, pe tema: “Primele rezultate ce confirmă că alegerile din 5 aprilie au fost fraudate de guvernarea comunistă”.
Protest faţă de represiunile comuniste împotriva copiilor şi cetăţenilor Republicii Moldova
12 aprilie 2009
La 12 aprilie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat şi Alianţa “Moldova Noastră” au organizat o acţiune de protest faţă de represiunile comuniste împotriva copiilor şi cetăţenilor Republicii Moldova. La miting au participat peste 10 mii de cetăţeni din toată ţara[]
11 aprilie 2009
Partidul Liberal, Partidul Liberal-Democrat şi Alianţa Moldova Noastră au susţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, pe tema: “Acţiunile represive ale guvernării comuniste împotriva copiilor şi cetăţenilor Republicii Moldova”.
3 aprilie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul PLDM din str. Bucureşti 88, pe tema: “Dosarul guvernării comuniste”.
16 octombrie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova a convocat o conferinţă de presă, în sala de şedinţe a agenţiei INFOTAG, tema conferinţei: “Sărăcia — un rezultat incontestabil al guvernării comuniste”.
22 iulie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova a ţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei INFOTAG, pe tema: “Degradarea climatului politic în R. Moldova”.
18 iunie 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova a convocat o conferintţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei INFOTAG, abordînd tema: “Utilizarea ilegala de către Guvernare a ajutoarelor umanitare”.
21 mai 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a convocat o conferinţă de presă, în incinta agenţiei INFOTAG tema conferinţei fiind: “Cu privire la represaliile politice ale guvernării comuniste împotriva PLDM”.

Arhiva

2018 [1]
2016 [2]
2015 [2]
2014 [47]
2013 [73]
2012 [51]
2011 [88]
2010 [76]
2009 [88]
2008 [72]
2007 [1]
Alegeri [145]
Atitudinea faţă de guvernare