Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM prezintă public Raportul privind alegerile parlamentare din 5 aprilie şi evenimentele postelectorale

|versiune pentru tipar||
PLDM / 24 iulie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 24 iulie, la ora 18.00, Partidul Liberal Democrat din Moldova va prezenta public Raportul privind alegerile parlamentare din 5 aprilie si evenimentele postelectorale. Acţiunea se va desfăşura în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

În campania electorală pentru alegerile în Parlamentul Republicii Moldova din 5 aprilie 2009 principiile unor alegeri libere şi corecte au fost neglijate în totalitate, legislaţia electorală a fost încălcată sitematic, concurenţii electorali nu au avut acces egal la mass-media, iar posturile publice cu acoperire naţională au favorizat partidul de guvernămînt. Guvernarea comunistă a utilizat abuziv resursele administrative, a exercitat presiuni enorme asupra concurenţilor electorali şi a alegătorilor, nu a asigurat condiţii de vot pentru circa 30 la sută din cetăţenii Republicii Moldova şi a fraudat masiv rezultatele scrutinului.

Votarea fără acte de identitate prevăzute de legislaţie, votarea multiplă, falsificarea semnăturilor, prezenţa în liste a persoanelor decedate, iată doar cîteva tipuri de fraudă electorală.

Guvernarea comunistă a respins constant acuzaţiile de fraudare a alegerilor, aduse de către opoziţie.

În această situaţie, PLDM prezintă în mod public Raportul privind alegerile parlamentare din 5 aprilie şi evenimentele postelectorale.

Serviciul de presă al PLDM

IFLRY a adoptat Rezoluţia privind Drepturile Omului în R.Moldova, înaintată de tinerii liberal democraţi Totalurile Campaniei “Adevărul”