Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Totalurile Campaniei “Adevărul”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 25 iulie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 25 iulie, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova a prezentat public în Scuarul Teatrului de Operă şi Balet totalurile Campaniei de informare “Adevărul”.

Iniţiativa tinerilor liberal democraţi a fost lansată la 26 iunie. Pe parcursul a 4 săptămîni, Campania “Adevărul” a ajuns în peste 80 mii de case din 750 de localităţi ale Republicii Moldova.

Tinerii au mers din uşă în uşă, au comunicat cu oamenii în stradă, în localuri publice, pe cîmp. În timpul întîlnirilor au fost prezentate probe video şi foto şi au fost distribuite mii de CD cu filmele documentare “Cutia neagră” şi “Cine iubeşte Moldova”, realizate de PLDM. Cu mărturii privind adevărul despre evenimentele din 7 aprilie şi cele ce au urmat au fost prezenţi şi tineri arestaţi şi maltrataţi de organele de forţă.

Pe durata întregii campanii s-a simţit deosebit de acut vidul informaţional în care trăieşte majoritatea populaţiei. Posturile publice cu acoperire naţională s-au transformat în instrumente de manipulare şi propagandă a partidului de guvernămînt, dezinformînd şi manipulînd opinia publică. Documentarele prezentate au fost ca o descoperire pentru foarte mulţi cetăţeni, care au văzut şi un alt punct de vedere asupra evenimentelor.

În Campania “Adevărul” au fost antreanţi peste 2 mii de voluntari.

În cadrul acţiunii de astăzi au fost prezentate şi rezultatele sondajului Vox Populi, iniţiat de tinerii liberal democraţi. Astfel, la întrebarea “Cine credeţi că este vinovat de evenimentele din 7 aprilie?” — 90% dintre cei chestionaţi au răspuns că Partidul Comuniştilor.

Serviciul de presă al PLDM

PLDM prezintă public Raportul privind alegerile parlamentare din 5 aprilie şi evenimentele postelectorale Apelul PLDM către funcţionarii publici, aleşii locali, colaboratorii organelor de drept şi mass media