Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Valeriu Streleţ: “Mesajul transmis de PLDM a fost denaturat intenţionat”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 7 septembrie 2011 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova, Valeriu Streleţ a dezminţit declaraţiile liderului Partidului Democrat, precum că, la şedinţa Consiliului AIE, nu s-a pus în discuţie solicitarea PLDM de convocare a unei şedinţe speciale a Legislativului.

În cadrul unui briefing, Streleţ a menţionat că aceste declaraţii denaturează intenţionat mesajul transmis de PLDM şi au scopul de a manipula opinia publică sau de a banaliza un subiect important, cum este cel al atacurilor “raider” asupra sistemului financiar-bancar din Republica Moldova.

“În cadrul şedinţei Consiliului AIE am discutat acest subiect şi am convenit să ţinem cont de numărul mare de delegaţii în care colegii parlamentari sunt implicaţi în luna septembrie şi să iniţiem audierile în această problemă la prima şedinţă ordinară în plen a Legislativului. Mi-e greu să înţeleg de ce liderul democrat a evitat să facă această precizare”, a spus Valeriu Streleţ.

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM a specificat că se încearcă banalizarea acestui subiect, deoarece instituţiile din subordinea Parlamentului, care nu şi-au făcut datoria, sunt coordonate de PD, fapt care îl face pe liderul acestui partid să aibă altă atitudine. “Noi avem datoria de a rezolva situaţia în care 4 bănci au fost supuse unui atac «raider», avem datoria de a-i pedepsi pe cei vinovaţi şi de a întoarce acţiunile furate acţionarilor de drept”, a punctat Streleţ. El a mai anunţat că, în cel mai scurt timp, PLDM va iniţia audieri pe marginea acestui subiect în cadrul comisiilor parlamentare de profil: pentru economie, buget şi finanţe şi pentru securitate.

În aceeaşi ordine de idei, Streleţ a răspuns acuzaţiilor precum că, “acum ceva timp, PLDM nu a dorit o sesiune extraordinară a Parlamentului, iar acum o doreşte”.

“Acum o săptămână, era o situaţie critică, când trebuia adoptată o decizie pentru a stopa urgent acţiunile frauduloase împotriva a 4 instituţii bancare. Era important fiecare minut, iar organizarea unei şedinţe a Parlamentului solicita câteva zile. De aceea Guvernul a şi recurs la angajarea răspunderii. Acum suntem în faza în care situaţia s-a stabilizat şi vrem să convocăm o sesiune specială a Legislativului pentru a face lumină în acest caz şi pentru a analiza modul în care s-a implicat şi a intervenit fiecare instituţie vizată conform competenţelor ce le revin”, a mai spus Streleţ.

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM a îndemnat toate componentele AIE să dea dovadă de responsabilitate şi să nu admită protejarea conducătorilor unor instituţii care nu-şi fac datoria. “Algoritmul politic nu poate fi un paravan pentru ca aceştia să nu-şi facă datoria faţă de ţară şi cetăţeni”, a spus Streleţ.

Sursa: www.pldm.md

La Călăraşi a fost constituită ATAL a PLDM Vlad Filat: “Suntem gata să lucrăm din greu, pentru a demonstra că Moldova poate fi o poveste de succes”