Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

La Chişinău a fost creată Asociaţia medicilor liberal democraţi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 30 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Organizaţia Teritorială Chişinău a Partidului Liberal Democrat din Moldova a organizat în data de 28 octombrie Conferinţa de constituire a Asociaţiei lucrătorilor medicali şi farmaciştilor liberal democraţi din mun. Chişinău, la care au fost prezenţi 265 de delegaţi şi simpatizanţi ai Partidului Liberal Democrat din Moldova.

La Conferinţă au participat Sergiu Palihovici, preşedintele Organizaţiei Teritoriale Chişinău a PLDM, Vladimir Hotineanu, preşedintele Comisiei parlamentare sănătate şi protecţie socială, Liliana Palihovici, vicepreşedinta PLDM, Andrei Usatâi, ministru al Sănătăţii, Octavian Grama, viceministru al Sănătăţii.

Sergiu Palihovici a salutat prezenţa numeroasă a lucrătorilor în domeniul sănătăţii la Conferinţa de constituire a Asociaţiei, fapt ce confirmă interesul lucrătorilor medicali faţă de politicile promovate în domeniu şi le-a dorit delegaţilor o activitate fructuoasă şi plină de succese în cadrul Organizaţiei Teritoriale Chişinău a PLDM.

Andrei Usatâi şi Octavian Grama au salutat iniţiativa de creare a asociaţiei şi au dat asigurări că ministerul va ţine cont de propunerile acesteia în domeniul îmbunătăţirii calităţii serviciilor medicale prestate populaţiei.

În luarea sa de cuvânt, Liliana Palihovici a menţionat că asocierea lucrătorilor medicali în asemenea comunităţi le oferă posibilitatea de a fi în contact direct şi permanent cu actul de guvernare, dar şi creează o platformă, prin intermediul căreia pot fi înaintate propuneri de îmbunătăţire a sistemului medical şi de oferire a serviciilor medicale cât mai calitative locuitorilor municipiului Chişinău.

La propunerea lui Vladimir Hotineanu, medicul-şef de Stat al Centrului de Sănătate Publică al municipiului Chişinău, Luminiţa Suveică, a fost aleasă în calitate de preşedinte al Asociaţiei lucrătorilor medicali şi farmaciştilor liberal democraţi din mun. Chişinau.

În cadrul Organizaţiei Teritoriale Chişinău a Partidului Liberal Democrat din Moldova activează mai multe asociaţii socio-profesionale, iar în curând urmează a fi create Asociaţia oamenilor în etate liberal democraţi, Asociaţia oamenilor de afaceri liberal democraţi şi Asociaţia oamenilor de cultură liberal democraţi.

Sursa: www.pldm.md

La Floreşti a avut loc conferinţa TLDM Mitingul din 3 noiembrie are tot mai mulţi susţinători