Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Mitingul din 3 noiembrie are tot mai mulţi susţinători

|versiune pentru tipar||
PLDM / 30 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Acţiunea din 3 noiembrie va fi susţinută de Confederaţia veteranilor de război, dar şi de alte organizaţii nonguvernamentale din diverse domenii.

Vicepreşedintele Uniunii veteranilor de război, deputatul PLDM, Alexandru Cimbriciuc, a menţionat veteranii au venit cu iniţiativa de a participa la mitingul din 3 noiembrie pentru a promova integrarea ţării noastre în UE.

În opinia lor, această acţiune trebuie să pună capăt speculaţiilor că Republica Moldova ar balansa între est şi vest. Veteranii şi-au exprimat convingerea că această acţiune va fi un punct culminant înainte de Summitul de la Vilnius, în cadrul căruia Republica Moldova va face un pas important şi ireversibil în drumul său spre Europa.

Şi Uniunea naţională a războiului pentru independenţă va susţine acţiunea anunţată de Coaliţia Pro- Europeană.

Eduard Maican, preşedintele uniunii, a specificat, în cadrul unei conferinţe de presă, că atât organizaţia pe care o conduce, cât şi alte organizaţii similare, au decis să susţină prin prezenţă acţiunea organizată în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

“În anul 1992, veteranii au făcut faţă unei forţe externe, care a utilizat împotriva Republicii Moldova atât arsenalul militar, cât şi uriaşa maşină propagandistică. Acum, aceste forţe încearcă să atragă ţara noastră în construcţii geopolitice inexistente. UE reprezintă un model de democraţie, iar summit-ul de la Vilnius este rubiconul nostru spre libertate”, a spus Maican.

Sursa: www.pldm.md

La Chişinău a fost creată Asociaţia medicilor liberal democraţi Vlad Filat: Moldova are aprecierea pozitivă a partenerilor europeni