Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat — în vizită la Şoldăneşti

|versiune pentru tipar||
PLDM / 12 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 12 octombrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a efectuat o vizită de lucru în raionul Şoldăneşti, scopul căreia a fost inspectarea proiectelor demarcate în perioada când ocupa funcţia de premier al Republicii Moldova. Pe parcursul vizitei, care a cuprins satele Cobilea, Sămăşcani, precum şi oraşul Şoldăneşti, liderul PLDM a fost însoţit de vicepreşedintele PLDM, Octavian Grama, deputatul Maria Nasu.

La Cobilea, Vlad Filat a mers la grădiniţa care este frecventată de 60 de copii. Recent, instituţia preşcolară a fost reparată capital, pentru care lucrări s-a cheltuit aproape un milion de lei. Ulterior, liderul PLDM a vizitat Centrul de plasament Nadejda, care a fost deschis în anul 2011. Zilnic, la centru vin pentru a lua masa 45 de persoane, dintre care 15 copii. Vlad Filat a luat cunoştinţă de meniul ofeit beneficiarilor centrului şi a servit un ceai cu bătrânii.

De asemenea, Vlad Filat a fost informat de către primarul satului Cobilea, Ion Malâi, despre proiectul ce prevede aprovizionarea cu apă a cetăţenilor. Potrivit lui, la moment, 60 de gospodării se aprovizionează cu apă dintr-o fântână arteziană amplasată pe terenul închiriat de la un agent economic. Pentru aceasta, dânsul solicită lunar o plată de o mie de lei, bani de care comunitatea nu dispune.

Tot la Cobilea, Vlad Filat a vizitat stejarul lui Ştefan cel Mare, care are o vârsta de 700 de ani, şi promis că va susţine proiectul care prevede reparaţia pavajului şi amenajarea terenului adiacent.

“Este un loc foarte frumos şi cu încărcătură simbolică aparte. Trebuie să îngrijim acest stejar şi să amenajăm terenul din jurul lui, pentru ca toţi vizitatorii să fie mulţumiţi. Este o relicvă ce ne vorbeşte de trecutul nostru istoric”, a spus Vlad Filat.

În satul Sămăşcani, Vlad Filat a vizitat grădiniţa, frecventată de 60 de copii, şi s-a familiarizat cu condiţiile de la Centrul de Sănătate, care a fost dat în exploatare în decembrie 2012 şi care deserveşte 1500 de locuitori. Pentru construcţia Centrului s-au cheltuit peste 2 mln de lei, bani alocaţi de Banca Mondială. De asemenea, primarul satului Sămăşcani, Lilia Gavrilian, l-a informat pe liderul PLDM că, în aprilie 2013, a demarat un proiect de aprovizionare cu apă a satului, iar în present, la sursa de apă potabilă sunt conectate 1500 de gospodării.

În oraşul Şoldăneşti, Vlad Filat a vizitat Spitalul raional. Aici a fost efectuată reparaţia capitală a blocului N1 din sursele CNAM, ale Consiliului raional şi ale Instituţiei medico-sanitare publice.

Liderul PLDM a avut o întrevedere cu activul de partid din OT Şoldăneşti

Aflat în vizită de lucru în raionul Şoldăneşti, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a avut o întrevedere cu activul de partid din raion. La întâlnire au participat vicepreşedintele PLDM, Octavian Grama, preşedintele Organizaţiei Teritoriale, Maria Nasu, membri ai Consiliului Politic Teritorial, consilieri raionali şi orăşeneşti, primari, preşedinţi ai organizaţiilor primare.

În cadrul şedinţei de lucru au fost abordate subiecte ce ţin de construcţia de partid, consolidarea structurilor teritoriale ale partidului, dar şi situaţia politică din Republica Moldova. În acelaş timp, liderul PLDM a discutat cu membrii de partid despre reformele în educaţie, agricultură, asistenţă socială, justiţie.

Preşedintele OT Şoldăneşti PLDM a făcut o prezentare a activităţilor din ultima perioadă şi a trasat sarcinile de viitor ale organizaţiei. Maria Nasu l-a informat pe preşedintele PLDM că la Conferinţa teritorială organizaţia va aproba lista delegaţilor care vor participa la Congresul partidului. Preşedintele PLDM, Vlad Filat a spus că la Congresul VI, care va avea loc pe data de 8 decembrie, va fi unul extins, unde vor fi operate anumite modificări la statutul şi programul partidului.

Vlad Filat a menţionat că PLDM are o echipă de oameni puternici, uniţi şi consolidaţi şi, prin unirea tuturor eforturilor, se va reuşi modernizarea Republicii Moldova, astfel ca cetăţenii să aibă un nivel de trai mai bun.

“RM nu are alternativă decât să meargă înainte în procesul de integrare în UE. Prin implicare şi organizare trebuie să convingem cetăţenii că locul RM este în UE. La Vilnius, Moldova trebuie să parafeze două acorduri foarte importante, dar cel mai mare lucru ţine de etapa următoare. Este o şansă istorică pentru RM. Noi trebuie să explicăm oamenilor ce înseamnă UE, dincolo de noţiuni”, a spus liderul PLDM.

În acest sens, Vlad Filat a amintit că PLDM va lansa o acţiune, prin intermediul căreia va informa cetăţenii despre procesul de integrare europeană, dar şi despre beneficiile pe care le vor avea cetăţenii în urma integrării Republicii Moldova în UE.

“Vom discuta cu fiecare om şi vom explica ce semnifică aderarea RM la UE. Această acţiune îi va uni pe toţi cei cărora nu le este indiferentă soarta ţării şi doresc să contribuie la promovarea integrării europene”, a spus Vlad Filat.

Vlad Filat s-a întâlnit şi cu membrii organizaţiilor primare de partid din satele Cobilea, Sestaci, Cusmirca, Cotiujenii Mari, Cuşelăuca, Gara Cobîlea, Cotiujenii Mari. La începutul şedinţei, primarul din satul Cobilea, a făcut o prezentare a proiectelor implementate în localitate. Este vorba despre iluminarea stradală, reparaţia grădiniţei de copiii, conectarea la conducta de gaz, schimbarea geamurilor şi uşilor la primărie, instalarea unui cazan pentru încălzirea grădiniţei şi conectarea la gaz a gospodăriilor din sat. Primarul a spus că în anul 2014 se va deschide centrul de asistenţă, de serviciile căruia vor beneficia 20 de copii din familii socialmente vulnerabile.

Membrii PLDM au mulţumit pentru suportul pe care îl oferă în implementarea proiectelor care permit modernizarea localităţilor.

La sfârşitul vizitei sale de lucru în raionul Şoldăneşti, Vlad Filat s-a întâlnit cu membrii de partid din Sămăşcani, Fuzauca şi Olişcani.

Organizaţia Teritorială Şoldăneşti a PLDM numără 1000 de membri, dintre care 12 primari, 9 consilieri raionali şi 85 consilieri locali.

La finalul întâlnirilor, Vlad Filat a înmânat carnete de partid membrilor PLDM.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat: Mă bucur să văd atâţia specialişti tineri la spitalul din Hânceşti Alexandru Maler a fost reales preşedintele TLDM Ungheni