Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al PLDM cu privire la constituirea Asociaţiei Persoanelor în Etate a PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 ianuarie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 24 ianuarie 2009, la Chişinău, a fost constituită Asociaţia Persoanelor în Etate a Partidului Liberal Democrat din Moldova. La adunarea de constituire au participat 260 de delegaţi, membri ai PLDM, reprezentanţi din toate raioanele Republicii Moldova, municipiile Bălţi şi Chişinău.

În mesajul adresat delegaţilor, Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a salutat constituirea APEPLDM, menţionînd că persoanele în etate constituie o categorie foarte importantă şi reprezentativă a populaţiei. Din păcate, guvernarea actuală îşi aminteşte de vîrstnici doar în campaniile electorale, cînd are nevoie de votul lor.

În perioadele dintre alegeri, persoanele în etate sunt lăsate în voia sorţii, majoritatea lor trăiesc la limita sărăciei, de multe ori chiar îndură foame şi frig. Într-o societate democratică, grija faţă de oamenii de vîrsta a treia trebuie să reprezinte o preocupare constantă a guvernării şi a societăţii.

Cei care au luat cuvîntul în dezbateri: Dumitru Crudu, din mun. Chişinău, Ştefan Grec şi Aurel Chichioi din com. Stăuceni, Ion Bostan, din Floreşti, Axentie Blanovschi, din Teleneşti, Vasile Popuşoi, din Soroca şi alţii au menţionat că guvernarea comunistă nu are o politică socială coerentă, îndreptată spre susţinerea oamenilor în etate. Majorările de pensii, cu care vehiculează guvernarea, sunt simbolice şi nu acoperă nici minimul necesar pentru un trai decent. Pensionarii nu-şi pot permite o alimentaţie sănătoasă, servicii medicale de calitate, iar capacitatea şi experienţa lor de muncă sunt neglijate de către guvernarea comunistă.

Delegaţii au mai adus în atenţie probleme privind exodul tinerilor peste hotare în căutarea unui loc de muncă, sărăcirea şi îmbătrînirea satelor, educarea generaţiei în creştere, reabilitarea victimelor represiunilor comunist-staliniste. De asemenea, delegaţii au venit cu un şir de propuneri, care vor fi incluse în programul electoral al PLDM.

Asociaţia Persoanelor în Etate a Partidului Liberal Democrat din Moldova a adoptat Regulamentul de funcţionare, Declaraţia APEPLDM şi a ales organele de conducere ale structurii nou create. Preşedinte al APEPLDM a fost ales Dumitru Crudu.

În Declaraţia adoptată, Asociaţia Persoanelor în Etate a PLDM face apel către toţi oamenii în etate să se alăture eforturilor Partidului Liberal Democrat din Moldova de instaurare a normalităţii, democraţiei, performanţei economice şi echităţii sociale în Republica Moldova.

Serviciul de presă al PLDM
Comunicat de presă al PLDM cu privire la continuarea acţiunii “Numărătoarea inversă pentru guvernarea comunistă” Comunicat de presă al PLDM cu privire la întrunirea cetăţenilor pentru urgentarea deschiderii punctului vamal Lipcani-Rădăuţi Prut