Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM şi-a asumat 5 angajamente importante pentru viitorul apropiat

|versiune pentru tipar||
PLDM / 7 decembrie 2012 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova a susţinut astăzi o conferinţă de presă, cu ocazia aniversării a 5 ani de la fondarea partidului. Vicepreşedinta PLDM, deputata Liliana Palihovici a menţionat că, acum 5 ani, o echipă de profesionişti s-au unit pentru a schimba lucrurile în Republica Moldova, fiind conştienţi că este nevoie de implicare activă pentru salvarea valorilor democratice.

“Noi am adunat în Partidul Liberal Democrat din Moldova puterea şi voinţa cetăţenilor de a moderniza ţara. Obiectivul cheie al partidului nostru este modernizarea Republicii Moldova, consolidarea statului de drept şi a democraţiei. PLDM este astăzi principalul promotor al reformelor şi a contribuit la schimbarea cursului de dezvoltare al ţării noastre”, a spus Palihovici.

Deputata a menţionat că, în 5 ani, PLDM a reuşit să demonstreze că prin implicare, muncă şi voinţă pot fi obţinute rezultate importante.

“Am reuşit să debarcăm comuniştii de la guvernare, chiar şi atunci când nimeni nu credea că este posibil acest lucru. Am reuşit să facem Republica Moldova cunoscută altfel lumii întregi. În 5 ani am avut 5 campanii electorale. Numărul membrilor şi susţinătorilor noştri a crescut enorm, iar în rezultat am obţinut 32 de mandate în Parlamentul Republicii Moldova, 323 de primari, 3646 de consilieri locali, 295 consilieri raionali, 221 consilieri orăşeneşti”, a spus Liliana Palihovici.

Deputata şi-a mai exprimat convingerea că aceste rezultate au fost generate de încrederea cetăţenilor în echipă şi în viitorul european al Republicii Moldova.

În cadrul conferinţei de presă de astăzi, vicepreşedintele PLDM, preşedintele fracţiunii parlamentare liberal democrate, Valeriu Streleţ a punctat cele mai importante 5 realizări ale formaţiunii.

1. PLDM a adus Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeană

“Noi am avut o contribuţie determinantă în procesul de scoatere din izolare a ţării, iar acum suntem foarte aproape de a oferi Republicii Moldova statutul de ţară asociată cu Uniunea Europeană, cetăţenilor posibilitatea de a circula liber în Europa şi de a exporta mărfuri fără bariere pe piaţa UE. Acum, ca niciodată, ţara noastră se bucură de multă susţinere internaţională şi asistenţă financiară nerambursabilă din partea prietenilor noştri”, a spus Valeriu Streleţ.

2. Noi am reuşit să aducem în prim plan drepturile şi libertăţile cetăţeanului

“PLDM a avut un rol central în debarcarea comuniştilor de la putere şi demontarea regimul autoritar care a ţinut ţara în stagnare şi cetăţenii în frică. Împreună, am readus respectul pentru drepturile şi demnitatea cetăţeanului. Libertatea de exprimare a progresat, astfel încât Moldova să nu se mai poată abate de la parcursul democratic firesc”, a specificat Streleţ.

3. PLDM nu a permis crizelor să afecteze calitatea vieţii cetăţenilor

“În trei ani, am reuşit împreună cu partenerii de coaliţie o creştere economică cumulată de 14%, o creştere cu circa 40% a veniturilor la bugetul de stat. Am reuşit plata la timp şi indexarea pensiilor, majorarea salariilor pedagogilor, medicilor, funcţionarilor şi creşterea salariului mediu pe economie. Şi asta în pofida crizei economice mondiale şi regionale, a inundaţiilor şi a secetei”, a precizat preşedintele fracţiunii PLDM.

4. PLDM a atras cele mai mari investiţii pentru dezvoltarea Republicii Moldova

“Reprezentanţii PLDM au avut o contribuţie decisivă în identificarea investiţiilor pentru infrastructura drumurilor — peste 500 milioane de Euro. Investiţiile făcute în sectorul agricol vin să susţină dezvoltarea unei agriculturi moderne şi eficiente. Fondurile străine nerambursabile atrase în acest sector sunt de 340 milioane de Euro (în perioada 2001 — 2008 au fost doar 119 mil). Extinderea permanentă a accesului cetăţenilor la apă, aproximativ 1000 km de apeduct numai în doi ani, şi canalizare creează condiţii tuturor cetăţenilor pentru un nivel de trai demn de Moldova secolului 21”, a menţionat Streleţ.

5. PLDM a readus în centrul atenţiei interesele cetăţeanului

“Graţie PLDM, în toată ţara sunt reabilitate şcoli performante, create servicii sociale şi medicale moderne — toate în interesul cetăţeanului. Reformăm instituţiile pentru ca acestea să nu mai fie instrumente ale puterii, ci să servească interesului cetăţeanului. Lunar, sunt lansate servicii de Guvernare Electronică, luptăm cu corupţia şi birocraţia, implementând guvernarea electronică”, a mai spus Valeriu Streleţ.

În cadrul conferinţei de astăzi deputatul PLDM, George Mocanu a anunţat cele 5 angajamente importante care urmează să fie realizate în viitor: Moldova — ţară europeană cu cetăţeni care pot călători liber; Şcoli moderne şi educaţie de calitate pentru tineri; Lupta cu corupţia, reforma justiţiei şi o poliţie europeană; dezvoltarea economică şi încurajarea business-ului mic şi mijlociu; modernizarea agriculturii, prin crearea condiţiilor pentru irigarea a o sută mii hectare de teren şi atragerea unui miliard de euro investiţii în agricultură.

Sursa: www.pldm.md

Lideri politici europeni adresează mesaje de felicitare PLDM PLDM — 5 ani împreună