Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Lideri politici europeni adresează mesaje de felicitare PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 6 decembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

“PLDM a demonstrat că este un partid de succes”, se menţionează în mesajul lui Urmas Reinsalu, preşedintele Uniunii Pro Patria şi Res Publica din Estonia, adresat cu ocazia a 5 ani de la constituirea Partidului Liberal Democrat din Moldova.

“Trecutul nostru comun ne face să înţelegem provocările şi nevoile unor naţiuni mici pentru a supravieţui şi de a se dezvolta rapid. Noi nu putem obţine succes fără prieteni şi parteneri. Eu sunt fericit că IRL şi PLDM au o cooperare eficientă în familia PPE şi îmi doresc o colaborare moldo-estoniană şi mai strânsă în viitor. Vă asigur că Estonia va continua să susţină R. Moldova pe calea consolidării democraţiei şi integrării europene”, se spune în mesaj.

La rândul său, preşedinta Partidului “Unity”, speakerul Parlamentului leton, Solvita Aboltina, şi-a exprimat aprecierea pentru progresele pe care Moldova le-a înregistrat pe calea democratică.

“Eu am mare încredere că, în anii ce vin, R. Moldova va continua cu succes procesul de reforme. Vreau să vă asigur că Partidul «Unity» va fi oricând gata să vă acorde suportul şi să-şi împărtăşească experienţa practică în implementarea reformelor”, se spune în mesaj.

Solvita Aboltina s-a arătat convinsă că prietenia şi parteneriatul dintre Letonia şi Republica Moldova vor fi deveni şi mai puternice.

Cuvinte de apreciere a adresat şi Paolo Portas, preşedinte al Centrului Democrat Social - Partidul Popular din Portugalia.

“Acum un an, am participat la primirea PLDM în marea familie europeană a PPE. Tradiţiile noastre europene comune sunt mai mult decât nişte moşteniri vechi şi trebuie să continuăm împreună. În acest timp de provocări pentru Europa, noi trebuie să fim împreună”, se spune în mesaj.

Vicepreşedinta PDL, Anca Boagiu: Felicitări celei mai puternice forţe politice proeuropene din R. Moldova

“Obţinerea de către PLDM, în luna februarie 2011, a statutului de membru observator al PPE nu trebuie să reprezinte decât un pas în apropierea dumneavoastră de cea mai puternică familie politică din Europa şi un pas important în obţinerea statutului de membru cu drepturi depline al PPE”, se spune în mesajul de felicitare semnat de vicepreşedinta Partidului Popular European, vicepreşedinta Partidului Democrat Liberal din România, Anca-Daniela Boagiu.

“Am deosebita onoare de a adresa, în numele PDL, cele mai distinse felicitări tuturor membrilor PLDM, cu ocazia sărbătoririi a cinci ani de la constituirea celei mai puternice forţe politice proeuropene din Republica Moldova”, menţionează Boagiu.

În calitatea de vicepreşedinte al PPE, Anca-Daniela Boagiu a dat asigurări că va susţine “demersurile PLDM de a îmbrăţişa valorile democraţiei europene şi ale statului de drept”.

“Misiunea forţelor de centru-dreapta, afiliate marii familii politice a Popularilor Europeni, rămâne aceea de a apăra instituţiile democraţiei şi ale statului de drept, de a promova programele politice şi economice, care să aibă ca rezultat respectarea deplină a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor şi prosperitate pe termen lung pentru toţi”, se spune în mesaj.

David Cameron: PLDM a jucat un rol crucial în formarea şi menţinerea AIE la guvernare

La 8 decembrie 2012, Partidul Liberal Democrat din Moldova împlineşte 5 ani de la constituire. Cu această ocazie, pe adresa PLDM sosesc mesaje de felicitare din partea liderilor unor importante forţe politice din Europa.

În mesajul adresat de preşedintele Partidului Conservator, premierul Marii Britanii, David Cameron, se spune că “ deşi este un partid relativ tânăr, PLDM a jucat un rol crucial în formarea şi menţinerea AIE la guvernare, dar şi în implementarea reformelor economice şi instituţionale, care sunt vitale pentru viitorul RM”.

David Cameron menţionează că Partidul Conservator a stabilit relaţii strânse cu PLDM, având la bază valori comune şi credinţa nestrămutată în importanţa construirii unei societăţi deschise şi prospere pe principiul libertăţii individuale şi funcţionării unor instituţii democratice puternice.

“Noi dorim să dezvoltăm şi să consolidăm pe viitor legăturile dintre partidele şi ţările noastre”, se mai spune în mesajul lui David Cameron.

PLDM este partid de centru-dreapta cu doctrină conservatoare. A fost constituit la 8 decembrie 2007, iar la 10 februarie 2011 a devenit membru cu statut de observator al Partidului Popular European.

În prezent, PLDM are 43 de mii de membri, constituiţi în 40 de organizaţii teritoriale şi circa 1750 de organizaţii primare.

Wilfried Martens: La mulţi ani, PLDM!

“Rolul pe care l-a jucat Partidul Liberal Democrat din Moldova la crearea Alianţei de Integrare Europeană a fost singura şansă de a construi o Moldovă prosperă şi europeană”, se spune în mesajul adresat PLDM de către preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens.

“Sunt bucuros să vă felicit, din partea PPE, cu ocazia împlinirii a 5 ani. Odată cu accederea la guvernare a PLDM, Republica Moldova şi-a consolidat democraţia şi independenţa, a demarat implementarea unui număr impresionant de reforme şi s-a apropiat rapid de Uniunea Europeană, fiind una din ţările de succes din cadrul Parteneriatului Estic”, menţionează Martens.

Preşedintele PPE spune că nimic nu a fost uşor în aceşti 5 ani, dar PLDM a trecut cu bine toate obstacolele.

“Îmi aduc aminte de ultimele alegeri legislative. Am reuşit să particip în una din ultimele zile de campanie şi a fost o experienţă extraordinară. Am fost uimit de convingerea europeană a liderului PLDM, Vlad Filat”, mai scrie Martens.

“Din 2011, de când PLDM a devenit membru cu statut de observator al celui mai important partid politic din Europa, Vlad Filat a avut un rol crucial în cadrul întâlnirilor cu şefii statelor membre ale PPE.

Vlad Filat este forţa conducătoare, care a construit PLDM, unul dintre cele mai solide partide — membre ale PPE. El are o viziune clară privind viitorul european al R. Moldova şi sunt sigur că Vlad Filat şi echipa sa va face acest vis realitate, iar PPE vă va fi alături”, mai scrie Martens.

“La mulţi ani, PLDM!”, îşi încheie mesajul de felicitare liderul popularilor europeni.

Angela Merkel: Vă urez mult succes!

Cancelarul german, Angela Merkel, a adresat un mesaj de felicitare Partidului Liberal Democrat din Moldova, cu ocazia aniversării a cincea de la fondare.

În mesaj se menţionează: “În numele Uniunii Creştin — Democrate (CDU) a Germaniei şi al meu personal, vă transmit cele mai sincere felicitări. În cei 5 ani de existenţă, PLDM a reuşit să înregistreze succese remarcabile. Aţi realizat integrarea partidului politic la nivel european, devenind membru cu stat de observator al Partidului Popular European. Sunt mulţumită de colaborarea noastră în cadrul acestei familii de partide. De asemenea, în cadrul coaliţiei de guvernare, în care Dvs. aveţi un rol primordial, aţi demarat implementarea unor reforme decisive pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Eforturile pe care le depuneţi pentru reformarea justiţiei, administraţiei locale, a sistemului educaţional, social şi cel de pensii sunt absolut necesare pentru avansarea procesului de dezvoltare democratică şi economică a Moldovei. Vă urez din nou mult succes şi Dumnezeu să vă binecuvânteze”, se spune în mesajul semnat de Angela Merkel.

Thierry Mariani şi Ismail Safi: PLDM, la mulţi ani!

Cu ocazia aniversării a cincea de la constituirea Partidul Liberal Democrat din Moldova, în adresa formaţiunii au parvenit mesaje de felicitare din partea Uniunii pentru o Mişcare Populară din Franţa şi Grupului Turcesc al Adunării Parlamentare de Cooperare la Marea Neagră.

În mesajul semnat de consilierul politic al Uniunii pentru o Mişcare Populară din Franţa, Thierry Mariani se smenţionează că Partidul Liberal Democrat din Moldova s-a afirmat pe scena politică drept principala forţă democratică, care nu numai că a pledat constant pentru integrarea europeană, dar şi a întreprins măsuri energice pentru apropierea acestui obiectiv.

“În acest sens, adresez felicitări lui Vlad Filat, premier şi preşedinte al PLDM, precum şi întregii echipe, pentru munca depusă în beneficiul Republicii Moldova”, se spune în mesajul lui Thierry Mariani.

Şi preşedintele Grupului Turcesc al Adunării Parlamentare de Cooperare la Marea Neagră, Ismail Safi, deputat al Partidului AKP din Istanbul, a adresat felicitări PLDM şi liderului său. “Cu ocazia aniversării, vă doresc dumneavoastră şi poporului moldovenesc bunăstare, sănătate, fericire şi pace”, se spune în mesajul lui Ismail Safi.

Sursa: www.pldm.md

Organizaţia Teritorială Ungheni a sărbătorit 5 ani de la crearea PLDM PLDM şi-a asumat 5 angajamente importante pentru viitorul apropiat