Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Rezoluţia Forumului Aleşilor Locali ai PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 9 februarie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Reuniţi astăzi, 9 februarie 2014, în or. Ungheni, la Forumul Aleşilor Locali ai PLDM,

Reprezentând 352 de primari, 399 consilieri raionali şi municipali, 15 preşedinţi de raion, 23 vicepreşedinţi de raion, 3.029 consilieri locali, reprezentanţi ai administraţiei publice locale din absoluta majoritate a localităţilor Republicii Moldova,

Reafirmând ataşamentul nostru pentru o bună guvernare locală, în interesul cetăţeanului,

Luând act de provocările la care se dedau unele forţe politice pentru destabilizarea situaţiei din ţară, fiind ostile vectorului european ales de ţara noastră,

Conştientizând importanţa istorică a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova,

Noi, aleşii locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova

Declarăm că opţiunea europeană este singura cale pentru viitorul ţării noastre, interesul naţional major şi unica şansă pentru a asigura drepturile, libertatea şi prosperitatea tuturor cetăţenilor. Integrarea în Uniunea Europeană ne va permite să implementăm un model de administrare şi dezvoltare locală care şi-a dovedit în timp eficienţa şi care răspunde cel mai bine nevoilor şi intereselor oamenilor.

Condamnăm acţiunile îndreptate spre dezbinarea societăţii, subminarea integrităţii teritoriale, generarea conflictelor etnice şi promovarea separatismului, întreprinse în ultima perioadă de unele forţe politice iresponsabile din interior având sprijin extern.

Solicităm instituţiilor abilitate ale statului să acţioneze prompt pentru a contracara aceste manifestări şi să întreprindă în continuare acţiuni de neutralizare a tuturor presiunilor şi provocărilor politice interne şi externe îndreptate spre compromiterea parcursului european al Republicii Moldova.

Facem apel către toată societatea să se alăture eforturilor noastre de a dezvolta şi moderniza ţara prin integrare europeană. Acest proces este în beneficiul direct al fiecărui cetăţean, indiferent de etnie, de religie, de limba pe care o vorbeşte sau de regiunea pe care o reprezintă.

Ne asumăm responsabilitatea să continuăm implementarea proiectelor de modernizare a oraşelor şi satelor noastre, să contribuim la reforma de descentralizare a puterii şi de consolidare a autonomiei locale, să comunicăm eficient cu cetăţenii despre rezultatele activităţii noastre.

Ne angajăm, fiecare în activitatea sa şi în comunitatea din care face parte, să depunem toate eforturile pentru a asigura victoria decisivă a Partidului Liberal Democrat din Moldova în alegerile parlamentare din acest an. Este de datoria noastră morală şi politică să asigurăm ireversibilitatea parcursului european al Republicii Moldova.

Facem apel către toate autorităţile publice locale, către toţi actorii politici şi către întreaga societate să acţioneze solidar, în spiritul Pactului Responsabilităţii Naţionale pentru o Moldovă Europeană, pentru a asigura un viitor demn poporului nostru.

Înainte pentru o Moldovă Europeană!
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Vlad Filat: să fim uniţi, să fim mai aproape de oameni

La 9 februarie, în incinta Casei de Cultură din oraşul Ungheni, a avut loc cea de a treia ediţie a Forumului Aleşilor Locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova. La întrunire au participat peste 900 de aleşi locali liberal-democraţi din totalul de 3738. La eveniment a fost prezent preşedintele PLDM, Vlad Filat, prim-vicepreşedintele partidului, premierul Iurie Leancă, deputaţi, miniştri, şefi de agenţii şi servicii de nivel central.

În mesajul adresat forumului, liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat că Republica Moldova nu are alternativă decât integrarea europeană, iar în perioada de viitor politicienii trebuie să fie mai aproape de oameni.

“Vreau ca pentru perioada de viitor să fim uniţi, să fim mai aproape de oameni, asigurându-le informarea necesară, pentru ca fiecare cetăţean să vadă ceea ce am văzut noi când am constituit partidul, în 2007. Atunci am văzut foarte clar că ţara noastră nu are alternativă decât să fie una europeană, nu la nivel de declaraţii, dar la nivel de reforme structurale profunde şi acţiuni foarte concrete care să vizeze atât reforma cadrului juridic, cât şi modul în care activează instituţiile în ţara noastră”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a cerut aleşilor locali să comunice în permanenţă cu oamenii.

“Avem o sarcină în plus, dincolo de cea administrativă — de a asigura o comunicare eficientă. Trebuie să-i ajutăm pe oameni să înţeleagă acţiunile care le întreprindem, să înţeleagă că viaţa trebuie privită în perspectivă. Trebuie să construim viitorul şi nu avem cum să construim trecutul”, a subliniat Vlad Filat.

Liderul PLDM s-a referit şi la încercările din ultima perioadă de a dezbina societatea.

“Nu putem permite ca ţara să fie ruptă în două. Aceste acţiuni trebuiesc condamnate şi curmate. Ţara noastră are nevoie de unitate. Orice acţiune care atentează la integritatea teritorială a ţării trebuie condamnată”, a spus Vlad Filat.

Şi premierul Iurie Leancă, prim-vicepreşedintele PLDM, a subliniat necesitatea unei comunicări mai strânse între aleşii locali şi popor, accentuând că modernizarea reală a societăţii moldoveneşti trebuie să pornească din administraţia publică locală.

În dezbateri au luat cuvântul primari, consilieri şi preşedinţi de raioane care au reiterat că opţiunea europeană este unica viabilă pentru Republica Moldova şi s-au angajat ferm să continue implementarea proiectelor de modernizare a oraşelor şi satelor pentru a asigura oamenilor un nivel de trai mai bun.

Forumul Aleşilor Locali ai PLDM a finalizat cu adoptarea unei Rezoluţii, în care sunt condamnate toate încercările de a deturna parcursul european şi se face apel către toată societatea să se alăture eforturilor de dezvoltare şi modernizare a ţării prin integrare europeană.

“Acest proces este în beneficiul direct al fiecărui cetăţean, indiferent de etnie, de religie, de limba pe care o vorbeşte sau de regiunea pe care o reprezintă”, se spune în documentul aprobat unanim.

Punctul culminant al forumului l-a constituit subscrierea tuturor aleşilor locali Pactului Responsabilităţii Naţionale pentru o Moldovă Europeană.

PLDM este formaţiunea cu cea mai mare reprezentativitate în administraţia publică locală: 352 de primari, 399 de consilieri raionali şi municipali, 15 preşedinţi de raion, 23 vicepreşedinţi de raion, 3.029 consilieri locali.

Sursa: www.pldm.md

Apelul PLDM este agreat de autorităţile locale Educaţia — domeniul prioritar pentru liceenii TLDM Youth Club 2.0