Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Educaţia — domeniul prioritar pentru liceenii TLDM Youth Club 2.0

|versiune pentru tipar||
PLDM / 10 februarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În data de 7 februarie, membrii Clublui Liceenilor TLDM Youth 2.0 s-au întâlnit cu Igor Grosu, viceministrul Educaţiei. În cadrul întâlnirii s-a pus în discuţie proiectul codului educaţiei şi examenele de bacalaureat din acest an. La eveniment au participat 40 de liceeni din Chişinău.

Invitatul a menţionat că sistemul de învăţământ trece printr-o reformă destul de importantă care afecteză fiecare familie din Moldova. “Ne propunem să introducem sistemul districtelor, care ar ajuta la organizarea mai eficientă a instituţiilor de învăţământ. Vom limita perioada şi numărul de mandate deţinute de conducătorii instituţiilor de învăţământ. Toate acestea au ca scop creşterea performanţei sistemului de educaţie.” a spus Igor Grosu.

La final invitatul a cerut suportul elevilor în buna organizare a examenelor de bacalaureat. “Vom reduce din complexitatea examenlor, în schimb contăm pe corectitudinea voastră”, a conchis Grosu.

Youth Club 2.0 este o iniţiativă a Tineretului Liberal Democrat din Moldova, prin care îşi propune crearea unei platforme de instruire, dezbateri şi implicare pentru liceenii din Republica Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Rezoluţia Forumului Aleşilor Locali ai PLDM Experţii Partidului Conservator în vizită la PLDM