Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Moldovenii din diasporă aderă la PLDM şi îndeamnă toată lumea să participe la referendumul din 5 septembrie

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 august 2010
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Peste 40 de reprezentanţi ai comunităţilor de moldoveni din diasporă au semnat azi o declaraţie de aderare la Partidul Liberal Democrat din Moldova şi i-au chemat pe toţi cetăţenii Republicii Moldova, indiferent că sunt în ţară sau peste hotare, să participe pe 5 septembrie la referendumul constituţional şi să opteze PENTRU alegerea şefului statului prin vot direct.

Astăzi, 19 august 2010, la sediul central al PLDM a avut loc o conferinţă de presă, susţinută de reprezentanţi ai asociaţiilor de moldoveni de peste hotare. Sosiţi temporar acasă, un grup de cetăţeni moldoveni care lucrează peste hotare şi care reprezintă comunităţi importante de moldoveni din Italia, Irlanda, Israel, Franţa, SUA, Olanda, Spania şi din alte ţări au dorit să-şi facă publică opţiunea lor politică, aderând la Organizaţia extrateritorială a PLDM “Pentru Independenţă şi Integrare Europeană”.

În declaraţia de aderare se spune:

“Forţele reformatoare şi proeuropene depun eforturi substanţiale pentru a stabiliza situaţia politică din Republica Moldova şi pentru a imprima procesului de integrare europeană un caracter consecvent şi ireversibil. Guvernul Filat a reuşit în scurt timp să recâştige încrederea partenerilor din Uniunea Europeană şi să stabilească relaţii predictibile şi sincere cu partenerii externi. Sunt evidente şi schimbările pozitive din interiorul ţării.

Menţionăm în mod special contribuţia reprezentanţilor Partidului Liberal Democrat din Moldova care prin abordările pragmatice şi profesioniste au obţinut rezultate meritorii în diverse domenii de activitate.

Suntem conştienţi de importanţa agendei politice propuse pentru această toamnă şi avem certitudinea unei participări masive a diasporei moldoveneşti la referendumul pentru modificarea Constituţiei Republicii Moldova privind modul de alegere a şefului statului şi la alegerile prezidenţiale şi parlamentare din toamnă.

Sprijinim ferm ideea lansată cu mai bine de doi ani în urmă de PLDM privind redarea dreptului cetăţenilor de a-şi alege prin vot direct Preşedintele ţării şi vom contribui prin participarea noastră activă la realizarea acestui deziderat.

Noi, cei care muncim de mai mulţi ani peste hotare, ne-am convins că o lume fără comunişti la guvernare este una mai dreaptă, mai bună şi mai liberă. Chemăm toţi cetăţenii din ţară şi pe cei din exterior să nu ofere nici un vot partidelor comuniste şi cvasi-comuniste, prin această accelerând procesele de democratizare şi europenizare a ţării noastre.

Dat fiind importanţa evenimentelor politice care urmează, noi ,reprezentanţii celor mai importante asociaţii ale moldovenilor de peste hotare, declarăm aderarea noastră la Partidul Liberal Democrat din Moldova, cel mai consecvent şi energic promotor al reformelor democratice şi al integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană”.

Conducerea organizaţiei a anunţat în conferinţa de presă că numărul moldovenilor din diaspora care doresc să adere la PLDM depăşeşte cu mult numărul celor prezenţi, iar declaraţii de acest fel continuă să sosească la PLDM pe cale electronică sau prin telefon.

Sursa: www.pldm.md

Importanţi manageri şi specialişti din domeniul agrar au aderat la PLDM La Rezina s-a constituit Organizaţia de Tineret a PLDM