Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Şcoala de vară TLDM “14 pentru 2014”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 6 august 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 2–4 august, Tineretul Liberal Democrat din Moldova a organizat Şcoala de Vară “14 pentru 2014”, care a reunit la Vadul lui Vodă coordonatori de echipe şi de proiecte, membri TLDM din licee şi cluburile universitare. În calitate de invitaţi au fost reprezentanţi din partea Tineretului Naţional Liberal şi a Tineretului Democrat Liberal din România, precum şi reprezentanţi ai studenţilor basarabeni care îşi urmează studiile în România. De asemenea, TLDM a primit mesajele de susţinere din partea EDS şi Junge Union.

Pe parcursul celor 3 zile, participanţii Şcolii de Vară “14 pentru 2014” au avut sesiuni de cunoaştere, dezbateri în domeniul economic, fiscal, agricultură, sănătate şi educaţie.

Vlad Filat, preşedintele PLDM a fost prezent în prima zi a Şcolii de Vară cu un discurs mobilizator şi vizionar. Pe parcursul celor 3 zile, au fost alături de tineri, vicepreşedinţii PLDM: Valeriu Streleţ, Liliana Palihovici, Iurie Ţap, Grigore Belostecinic şi Octavian Grama, care au prezentat viziunea PLDM asupra momentului politic.

Din arcul guvernamental au fost prezenţi: Maia Sandu, ministrul Educaţiei, Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Victor Bodiu, secretarul general al Guvernului şi Dorin Recean, ministrul Afacerilor Interne.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a vorbit despre ceea ce urmează să se întâmple în Republica Moldova în următorii ani şi despre proiectele ce se implementează: “Până în septembrie 2009, noi trăiam într-o ţară izolată şi nu aveam prieteni nici la est nici la vest. Astăzi am ajuns să avem prieteni peste tot. Republica Moldova s-a transformat, prin efort şi muncă, într-un mare şantier în care vin investiţii”, a menţionat Vlad Filat.

Liderul PLDM a subliniat că eforturile depuse de actuala guvernare încep a se materializa, iar procesul de integrare europeană trebuie să devină ireversibil.

“Esenţa Şcolii de Vară este de a identifica sau actualiza priorităţile în domeniul tineret. Vrem să conectăm persoanele din ministere, agenţii, Parlament, astfel încât să putem să promovăm priorităţile noastre în programul politic, iar la nivel guvernamental să vedem ce putem grăbi în implementar, e pentru ca mandatul să fie unul complet şi cu rezultate vizibile”, a menţionat George Mocanu, preşedintele TLDM.

Pe parcursul Şcoalii de Vară “14 pentru 2014” participanţii au reuşit să cunoască mai bine provocările momentului politic prezent, dar şi să facă schimb de idei de proiecte şi acţiuni viitoare. Dezbaterile şi discuţiile cu invitaţii sau speakerii prezenţi se vor materializa în idei politice care se vină în întâmpinarea nevoilor tinerilor din Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat: Alianţa pentru Integrare Europeană — între eşec şi performanţă Liderul PLDM a efectuat o vizită de lucru în raionul Leova