Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liderul PLDM a efectuat o vizită de lucru în raionul Leova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 7 august 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a efectuat o vizită de lucru în raionul Leova, itinerarul căreia a cuprins satele Ceadâr, Sărăteni şi Borogani.

În satul Ceadâr, Vlad Filat a vizitat şantierul de construcţie a sălii de sport de la gimnaziul din localitate finisată în proporţie de 95%. Construcţia sălii cu cabinet metodic a demarat in 2011, iar la 1 septembrie anul curent urmează a fi dată în exploatare. Pentru construcţia acestui edificiu s-au investit 3 mln 780 mii de lei, bani alocaţi de Ministerul Finanţelor. Satul are 1200 de locuitori, iar în şcoală îşi fac studiile 190 de copii.

Directoarea gimnaziului, Ana Iuzu a spus că, prentru instituţia şcolară, existenţa unei săli de sport moderne era un vis.

“Realizarea acestui vis a durat 50 ani, de cand e construită şcoala. În sala în care, anterior, copiii aveau ore educaţie fizică era foarte frig iarna şi nici chiar exerciţiile nu-i ajutau să se încălzească. Suntem mândri că după atâţea ani, în sfârşit, elevii vor putea face sport într-o sală nouă, spaţioasă, modernă, dotată cu echipament performant. Sala va fi multifuncţională, aici vom putea organiza şi diferite evenimente culturale.

Vreau să mulţumesc liderului PLDM pentru suportul pe care ni l-a oferit în realizarea acestui proiect”, a spus directoarea gimnaziului.

La rândul sau, Vlad Filat s-a interesat în detalii cum au fost efectuate lucrările de construcţie şi a îndemnat antreprenorul sa finiseze lucrările în termenii stabiliţi.

“Sunt mândru să văd că proiectul pe care l-am susţinut, acum doi ani, în calitatea mea de prim-ministru se află pe ultima sută de metri. Este foarte bine că sala va fi multifuncţională. Vreau să mulţumesc primarului şi directoarei pentru insistenţă în implementarea acestui proiect. Mă bucur să văd că satele din Republica Moldova se dezvoltă şi se modernizează, inclusiv se construiesc şcoli, în care copiii se vor bucura de condiţii moderne pentru studii. Republica Moldova are nevoie de copii cu cunoştinţe”, a spus Vlad Filat.

Vlad Filat a răspuns solicitărilor administraţiei gimnaziului de a dota cu calculatoare sala de informatică şi mobilier nou.

Tot astăzi, Vlad Filat a vizitat Centrul de sănătate Sărăteni, a stat de vorbă cu pacienţii şi colectivul medical. Centrul, care deserveşte peste 11 mii de oameni, din 16 sate din regiune, a fost dat în exploatare în 2011. Pentru construcţia centrului Banca Mondială a alocat 2 mln 600 mii lei.

Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid din Leova

În cadrul vizitei, efectuate în raionul Leova, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul Organizaţiei Teritoriale. La întrevedere au mai participat deputatul PLDM, Gheorghe Focşa, preşedintele OT Leova a PLDM, Alexandru Bujoreanu, presedinţii organizaţiilor primare, primari, consilieri raionali şi orăşeneşti, şefii serviciilor desconcentrate.

În cadrul şedinţei au fost dezbătute subiecte ce vizează domeniile educaţiei, agriculturii, protecţiei sociale, s-a discutat despre situaţia politică din Republica Moldova şi sarcinile PLDM.

Preşedintele OT Leova, Alexandru Bujoreanu a făcut o prezentare a activităţii organizaţiei şi a menţionat că membrii PLDM depun toate eforturile pentru a realiza promisiunile făcute în fata cetăţenilor.

“Suntem o echipă puternică şi muncim pentru a implementa cât mai multe proiecte, care vor face din Republicii Moldova o ţară modernă şi prosperă. Cei 9 consilieri locali, 7 primari, 92 de consilieri locali, dar şi peste 700 de membri ai OT Leova a PLDM, sunt conştienţi că, de faptul cât de implicaţi vor fi în realizarea proiectelor, depinde viitorul RM. Trebuie să muncim şi mai departe pentru binele cetăţenilor”, a spus preşedintele OT.

La rândul sau, preşedintele PLDM, Vlad Filat a îndemnat colegii de partid să demonstreze şi în continuare implicare şi insistenţă, pentru că cetăţenii au aşteptări mari anume de la PLDM, ca cel mai mare partid aflat la guvernare.

“Cu suportul echipei PLDM, localităţile din Republica Moldova se modernizează, se dezvoltă infrastructura. Totuşi, mai avem mult de muncit, deoarece este greu să rezolvi problemele acumulate pe parcursul a zeci de ani, într-un timp scurt. La acest moment nu avem localităţi în care să nu se implementeze măcar un proiect. Cu certitudine pot spune, în sens pozitiv, că Republica Moldova este un şantier de construcţie”, a spus liderul PLDM.

Răspunzând la întrebarea cu privire la condiţiile în care partenerii externi acordă bani Republicii Moldova, Vlad Filat a ţinut să precizeze că cea mai mare parte a granturilor accesate de ţara noastră sunt donaţii, iar împrumuturile sunt acordate în condiţii foarte avantajoase, care prevăd lipsa unei dobânzi din partea statului moldovean.

Vlad Filat s-a întâlnit şi cu membrii liberal democraţi din organizaţiile primare de pe lângă secţiile de votare din satele Ceadâr şi Borogani.

La şedinţa cu activul din satul Borogani a fost identificată cea mai stringentă problemă cu care se confruntă localnicii, şi anume aprovizionarea cu apă. Cei 4500 de locuitori aşteaptă de foarte mult timp construcţia unui apeduct. Vlad Filat a promis că vor fi făcute demersurile necesare pentru a demara cât mai curând proiectul cu privire la aprovizionarea cu apă a satului. La fel, membrii PLDM au solicitat suportul pentru a începe lucrările de renovare a Casei de cultură, pentru care sunt necesari cca 5 mln de lei. Vlad Filat s-a familiarizat personal cu situaţia în care se află edificiul şi a promis că la anul viitor va ajuta primăria să identifice sursele financiare pentru demararea reconstrucţiei.

“Fiecare localitate are nevoie de o Casă de cultura multifuncţională, care ar putea găzdui cercuri de interese, mese rotunde, seminare, etc. Aici este mult de lucru, dar pentru început sunt necesare schimbarea acoperişului şi alte lucrări urgente, pentru a nu admite dărâmarea clădirii”, a spus Vlad Filat.

La sfârşitul întâlnirilor de la Leova, Vlad Filat a înmânat carnete de partid membrilor de partid.

Sursa: www.pldm.md

Şcoala de vară TLDM “14 pentru 2014” Comuna Sadâc are un drum de acces