Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comuna Sadâc are un drum de acces

|versiune pentru tipar||
PLDM / 8 august 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 8 august, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a participat la darea in exploatare a drumului de acces spre satul Sadâc, raionul Cantemir. La eveniment au mai participat preşedintele fractiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Strelet, deputatul Ion Balan, preşedintele OT Cantemir, reprezentanţii Organizaţiei Primare Sadâc a PLDM şi locuitorii satului.

Drumul de acces spre satul Sadic are o lungime de 6 km şi a fost construit pe parcursul unui an. Din Fondul rutier pentru aceasta au fos alocaţi 12,8 mln de lei. Drumul proaspăt renovat duce spre Casa-muzeu “Nicolae Sulac”. Acest proiect a demarat în perioada în care Vlad Filat ocupa funcţia premier al Republicii Moldova.

La deschiderea evenimentului, Vlad Filat a menţionat că orice porţiune de drum renovat este un pas spre o viaţă mai bună pentru locuitori. “Oamenii din RM merită sa aibă cele mai bune condiţii de trai. Dincolo de aceasta, aş vrea să remarc faptul că acest drum duce spre Casa-muzeu «Nicolae Sulac». Este, dacă vreţi, un drum spre valorile noastre naţionale. Urmează să asigurăm întreaga infrastructură în satul cântat cu atâta dragoste de rapsodul nostru”, a spus Vlad Filat.

Cât priveşte muzeul ce poartă numele lui Nicolae Sulac, Vlad Filat a menţionat că acesta trebuie să cunoască atitudinea şi îngrijirea necesară, care să-l transforme într-o adevărată Casă memorială, un loc de pelerinaj pentru toţi iubitorii de frumos.

“Nicolae Sulac a fost un mare om, un mare cântăreţ, un om al spiritului. Avem multe de făcut ca opera marelui Sulac să fie cunoscută şi cred că a fost o decizie corectă şi necesară ca Palatul Naţional din Chişinău să-i poarte numele”, a mai spus Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md

Liderul PLDM a efectuat o vizită de lucru în raionul Leova Vlad Filat a efectuat o vizită de lucru în raionul Cantemir