Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a efectuat o vizită de lucru în raionul Cantemir

|versiune pentru tipar||
PLDM / 9 august 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data 8 august, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a efectuat o vizită de lucru în raionul Cantemir, în cadrul căreia a inspectat mai multe edificii aflate în proces de construcţie şi a avut întâlniri cu activul Organizaţiei Teritoriale a PLDM şi cu activul de partid din satele: Porumbeşti şi Ciobalaccia. Vlad Filat a fost însoţit de vicepreşedinţii: Valeriu Streleţ, preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, şi Ion Balan, preşedintele OT Cantemir.

La începutul şedinţei cu activul OT Cantemir, deputatul Ion Balan a făcut o prezentare a organizaţiei, care numără 810 membri, dintre care în administraţia publică locală sunt antrenaţi 9 primari, 9 consilieri raionali şi 100 de consilieri locali.

“Suntem o echipă unită şi putem spune că acolo, unde în funcţii sunt colegii noştri, la ora actuală se implementează cel puţin un proiect, care vine să îmbunătăţească viaţa oamenilor”, a spus preşedintele OT.

Vlad Filat a reiterat faptul ca PLDM, în calitate de cel mai mare partid aflat la guvernare, are misiunea istorică de a scoate ţara din sărăcie şi a o îndrepta pe făgaşul integrării europene. Liderul PLDM i-a îndemnat pe colegii săi să fie în continuare uniţi şi să muncească pentru realizarea reformelor demarate.

Principala problemă cu care se confruntă raionul Cantemir este gazificarea. Din 47 de localităţi sunt conectate la sursa de gaze doar 8 sate, s-a specificat le şedinţă. Daca această problemă va fi soluţionată, nivelul de trai al oamenilor din Cantemir ar fi mult mai decent. Preşedintele PLDM a spus că această problemă trebuie rezolvată şi că va întreprinde măsurile de rigoare în acest sens.

În satul Porumbeşti, la moment nu există grădiniţă, pentru aceste scopuri fiind închiriate câteva încăperi ce aparţin unor particulari, dar care nu dispun de condiţii necesare, iar cei 60 de copii, care vin aici — nu au loc suficient pentru joacă. Vlad Filat le-a promis că, în cel mai scurt timp, va demara construcţia unei grădinite moderne, care să fie frecventată toţi copiii din sat. Tot în Porumbeşti, Vlad Filat a vizitat gimnaziul, proaspat renovat, în care învaţă 180 de copii. Aici, recent a fost construită cazangeria şi sistemul de termoficare.

Gimnaziul duce lipsă de computere şi table, liderul PLDM angajându-se să suplinească acest gol.

În satul Ciobalaccia, Vlad Filat a vizitat şantierul de construcţie a Centrului de sănătate, aflat în proces de construcţie şi a avut o întâlnire cu activul PLDM. La şedinţa cu activul preşedintele PLDM a anunţat că în sat urmează să vină în curând reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, pentru a se documenta asupra graficului de îndeplinire a lucrărilor de construcţie.

La finalul întâlnirilor cu activul, Vlad Filat a îinmanat carnete de partid membrilor PLDM.

Sursa: www.pldm.md

Comuna Sadâc are un drum de acces Vlad Filat a vizitat comuna Budeşti