Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a vizitat comuna Budeşti

|versiune pentru tipar||
PLDM / 10 august 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 9 august, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a efectuat o vizită de lucru în comuna Budeşti din municipiul Chişinău. În cadrul acestei vizite, preşedintele PLDM a vizitat un şir de instituţii publice şi câteva întreprinderi din localitate.

La începutul vizitei de lucru, Vlad Filat a mers la Liceul Teoretic, renovat recent, si la Grădiniţa-creşă “Viorel şi Viorica”. Vlad Filat a rămas impresionat de condiţiile create pentru cei peste 500 de elevi, care frecventează instituţia şcolară, şi cei 200 de copii, care merg la grădiniţă. După ce s-a familiarizat cu condiţiile de la cele două instituţii, Vlad Filat a promis că va dărui calculatoare pentru sala de informatică şi va contribui la amenajarea unui teren de joacă.

Vlad Filat a vizitat şi fabrica de conserve din Budeşti. La moment, 70% din producţia fabricii se exportă pe piaţa din Rusia, iar restul se comercializează pe piaţa internă.

“Această fabrică este încă o istorie de succes pentru RM. Încă odată m-am convins că acolo unde se munceşte se obţin rezultate frumoase”, a spus Vlad Filat.

Tot în Budesti, preşedintele PLDM a vizitat Clubul sportiv de hipism, primul complex ecvestru privat de nivel european din Moldova, care a fost infiinţat în anul 2004, iar astăzi este unul din cele mai mari cluburi din ţara noastră. Pe teritoriul clubului sunt 3 grajduri mari. Condiţiile în care se întreţin cei 70 de cai, dar şi atitudinea personalului, sunt dintre cele mai bune.

La sfârşitul vizitei, Vlad Filat a avut o întrevedere cu OP Budesti, precum şi cu cei 10 primari PLDM din suburbii, reprezentanţii OT Chisinau, consilierii municipali.

“După ce am vizitat 19 raioane, pot spune cu certitudine că, datorită proiectelor care se implementează în satele din RM, oamenii au condiţii moderne de trai, au apă la robinet, gaz, drumuri reparate, instituţii medicale construite din talpă, şcoli şi grădiniţe renovate. Toate aceste proiecte trebuie să ne motiveze să muncim cu aceeaşi daruire şi mai departe, pentru că cetăţenii din RM merită condiţii decente de trai”, a spus Vlad Filat.

Primarul comunei Budesti, Nina Costiuc a menţionat că, în ultimii doi ani, pentru diferite proiecte, au fost atrase surse de finanţare în valoare de 10 mln de lei. Potrivit primarului, proiectele vizează educaţia, aprovizionarea cu apă potabilă a locuitorilor, repararea drumurilor, renovarea diferitelor obiecte de menire socială. Nina Costiuc l-a asigurat pe liderul PLDM că va munci şi pe viitor pentru a realiza cât mai multe proiecte în beneficiul oamenilor de la Budeşti.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a efectuat o vizită de lucru în raionul Cantemir La Ungheni a avut loc Conferinţa OF a PLDM