Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Activul PLDM s-a întrunit în şedinţă

|versiune pentru tipar||
PLDM / 27 februarie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Conducerea Partidului Liberal Democrat din Moldova s-a întrunit, azi, 27 februarie, într-o şedinţă lărgită, cu participarea deputaţilor, miniştrilor liberal democraţi, precum şi a liderilor organizaţiilor teritoriale ale partidului.

Şedinţa a fost prezidată de preşedintele PLDM, Vlad Filat.

Subiectul discuţiilor l-a constituit situaţia politică din ţară, pregătirea către alegerile locale generale, precum şi chestiuni de ordin economic, inclusiv situaţia creată în jurul Moldtelecom-ului.

“Dispoziţia mea către ministerul Economiei a fost precedată de mai multe acţiuni la Guvern. În rezultat, majorarea tarifelor a fost sistată. Săptămâna aceasta va fi finalizată evaluarea activităţii Moldtelecom-ului la capitolul investiţii şi eficienţă a administrării. Şi nu este exclus ca cineva să fie demis. Dar acesta este doar începutul. În cadrul unor acţiuni publice, urmează a fi verificat şi sectorul energetic. Trebuie să facem ordine”, a declarat Filat.

În contextul alegerii preşedintelui ţării, Vlad Filat a opinat că identificarea unei soluţii este foarte importantă, inclusiv şi prin dialog cu PCRM. “Eu ştiu că trebuie să identificam o soluţie pentru a alege preşedintele şi aceasta poate fi găsită prin dialog. Noi vom continua să discutăm şi cu PCRM, însă nu cred că va fi găsită o soluţie tehnică, ci mai mult una politică”, a spus Vlad Filat.

Totodată, preşedintele PLDM a îndemnat colegii de alianţă să nu se ghideze de emoţii şi să fie mai rezervaţi în declaraţii, precizând că nu va tolera să fie manipulat şi presat în activitatea sa de prim-ministru. “Eu nu sunt, nu am fost şi nu voi fi un premier — marionetă. Mandatul de prim-ministru mi l-au oferit cetăţenii şi îmi voi face datoria, reieşind din acest mandat”, a menţionat Vlad Filat.

PLDM şi-a asumat angajamente concrete în faţa cetăţenilor Republicii Moldova şi acestea vor fi realizate. “Prin toate acţiunile noastre am demonstrat esenţa partidului nostru, am demis un regim autoritar şi am asigurat ca ţara să aibă o guvernare democratică”, a spus Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md

PLDM a participat la reuniunea IDU Vlad Filat — politicianul cu cea mai mare încredere a populaţiei