Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a participat la reuniunea IDU

|versiune pentru tipar||
PLDM / 27 februarie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 21–23 februarie, la Praga a avut loc întâlnirea Comitetului Executiv al Uniunii Democrate Internaţionale (IDU), la care au participat şi reprezentanţii Partidului Liberal Democrat din Moldova: Iulian Fruntaşu, vicepreşedinte al partidului, şi Nighina Azizov, vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret a PLDM

Reuniunea a fost găzduită de Partidul Democraţii Civici (ODS) din Cehia, care este parte a IDU, şi la această etapă este reprezentat la putere de prim-ministrul Cehiei, Petr Necas.

În cadrul reuniunii au fost puse în discuţie teme ce ţin de relaţiile externe şi provocările de securitate la nivel european şi internaţional al statelor participante, de experienţa cehilor în implementarea reformei în domeniul fiscal, despre implicarea femeilor în procesul democratizării statelor aflate în tranziţie.

Totodată, au fost prezentate priorităţile IDU pentru anul 2011 în domeniile economic, politic şi social. A fost aprobat planul de lucru al organizaţiei şi au fost votate amendamente şi rezoluţii de condamnare al regimurilor totalitare existente în statele post-comuniste, precum şi statele din Orientul Mijlociu.

Reprezentanţii PLDM participă pentru prima dată la acest eveniment, ca urmare a dezvoltării unor relaţii politice eficiente cu partidele de orientare conservatoare din Europa şi din afara continentului.

IDU este o organizaţie care cuprinde mai mult de 80 de partide din 60 de state, inclusiv Partidul Popular European.

Sursa: www.pldm.md

Femeile liberal democrate de la Comrat — hotărâte să se implice mai activ în procesul decizional Activul PLDM s-a întrunit în şedinţă