Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Alianţele la nivel local se vor forma în baza votului alegătorilor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 25 iunie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

“Partidul Liberal Democrat din Moldova are oameni de calitate, iar faptul că partidul nostru a obţinut cele mai multe mandate de primar la alegerile locale este o dovadă că oamenii au încredere în noi”, a declarat preşedintele PLDM, Vlad Filat, la reuniunea noilor aleşi locali liberal democraţi, care s-a desfăşurat sâmbătă, 25 iunie, la Palatul Republicii.

Primarii, consilierii raionali şi municipali, dar şi deputaţi şi miniştri liberal democraţi au făcut bilanţul alegerilor locale desfăşurate pe 5 şi 19 iunie şi au discutat despre modul gestionare a rezultatelor înregistrate.

Vlad Filat a anunţat că la cei 286 de primari aleşi în două tururi de scrutin se mai adaugă încă 27, care au aderat la PLDM.

Liderul PLDM a îndemnat noii primari şi consilieri să fie insistenţi, incisivi şi să înceapă cât mai curând să realizeze în practică promisiunile făcute alegătorilor. În acelaşi timp, Vlad Filat a accentuat că urmează perioada complicată a negocierilor pentru formarea consiliilor raionale. “Pe parcursul negocierilor să daţi dovadă de înţelepciune şi de tact, să nu reacţionaţi emoţional, ci raţional şi să acţionaţi în vederea valorificării la maxim a rezultatului obţinut de PLDM la alegeri”, a spus Filat.

Principalul obiectiv pentru perioada următoare este sa asiguram o guvernare eficientă atât la nivel local, cât şi central. “Împreună, într-o permanentă comunicare şi conlucrare vom reuşi să realizăm obiectivele pe care ni le-am propus”, a mai spus liderul liberal democrat.

În cadrul reuniunii au mai venit cu mesaje vicepreşedintele PLDM, Liliana Palihovici, consilierul municipal, Ghenadie Ivaşcenco, primarul satului Cărpineni, Ion Cărpineanu, deputatul Tudor Deliu, primarul s. Vărzăreşti, Ion Crudu, care la 26 de ani este mai tânăr primar ales, şi alţii.

Cei care au luat cuvântul şi-au exprimat încrederea că echipa de primari şi consilieri liberal democraţi, având susţinerea conducerii partidului, a fracţiunii parlamentare şi a administraţiei publice centrale, va reuşi să facă faţă provocărilor, să contribuie decisiv la dezvoltarea ţării, a fiecărei localităţi în parte, dar şi la creşterea nivelului de bunăstare a fiecărui cetăţean.

Reuniunea aleşilor locali a adoptat decizia de a reformata Asociaţia Primarilor Liberal Democraţi şi de a crea un Departament specializat în cadrul PLDM, care va avea scopul să asigure comunicarea şi conlucrarea cu administraţia publică locală.

La finele întrunirii, primarii şi consilierii au adoptat Declaraţia aleşilor locali ai PLDM, în care se menţionează că rezultatul obţinut în alegeri este expresia efortului comun şi a încrederii acordate de alegători. “Această încredere, exprimată prin votul cetăţenilor, este unica formulă logică şi corectă, care va sta la baza formării coaliţiilor democratice şi reprezintă principiul de bază în formarea guvernării locale”, se menţionează în declaraţie.

Partidul Liberal Democrat din Moldova are 313 primari, 3040 consilieri săteşti şi comunali şi 304 consilieri raionali şi municipali.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a participat la Summit-ul PPE Declaraţia aleşilor locali ai PLDM