Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la Summit-ul PPE

|versiune pentru tipar||
PLDM / 24 iunie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidul Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat, joi, 23 iunie, la Summit-ul Partidului Popular European de la Bruxelles.

În cadrul reuniunii, Vlad Filat a avut un schimb de opinii cu oficiali europeni, între care: Premierul francez, Francois Fillon, Preşedintele Parlamentului European, Jerzi Buzek, Premierul italian, Silvio Berlusconi şi cu Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, care va vizita Moldova la 6 iulie, ca urmare a invitaţiei adresate de Vlad Filat.

Oficialii europeni l-au felicitat pe preşedintele PLDM pentru rezultatele bune înregistrate la alegerile locale. Întâietatea pe ţară la numărul de primari şi locul doi după numărul de consilieri raionali pentru un partid care participă în premieră la un scrutin local este un scor remarcabil, au opinat interlocutorii lui Vlad Filat.

În context, liderul PLDM a notat că rezultatele obţinute de AIE în aceste alegeri permit formarea coaliţiilor democratice la nivel local, care este unica modalitate de a asigura continuitatea reformelor demarcate în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova.

În cadrul discuţiilor a fost abordată şi problema depăşirii crizei politice. Vlad Filat a punctat că în continuare toate eforturile urmează a fi concentrate pentru alegerea preşedintelui ţării şi evitarea alegerilor parlamentare anticipate. Totodată, Filat a specificat că criza politică poate fi depăşită doar cu respectarea normelor constituţionale.

Amintim că, la 21 iunie curent, preşedintele PPE, Wilfried Martens i-a adresat preşedintelui PLDM, Vlad Filat, un mesaj de felicitare, în care a apreciat prestaţia liberal democraţilor la alegerile locale. “Cu cele mai bune rezultate la alegerea primarilor din întreaga ţară (1/3 din toţi primarii), Partidul Liberal Democrat din Moldova, membru cu statut de observator al PPE, şi-a consolidat poziţia de forţă motrice a AIE. Aceste rezultate demonstrează încă o dată faptul că cetăţenii din Republica Moldova au ales calea integrării europene şi se bazează pe Guvernul Prim-ministrului Vlad Filat”, se spune în mesaj.

PLDM este membru cu statut de observator al celei mai importante familii politice europene din februarie 2010.

Serviciul de presă al PLDM

Preşedintele PPE, Wilfried Martens, l-a felicitat pe Preşedintele PLDM, Vlad Filat, pentru rezultate foarte bune în alegerile locale Vlad Filat: Alianţele la nivel local se vor forma în baza votului alegătorilor