Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Preşedintele PPE, Wilfried Martens, l-a felicitat pe Preşedintele PLDM, Vlad Filat, pentru rezultate foarte bune în alegerile locale

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 iunie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, l-a felicitat pe Prim-ministrul Republicii Moldova şi Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, pentru rezultatele foarte bune pe care partidul le-a obţinut în alegerile locale.

“După o victorie la ultimele alegeri parlamentare din noiembrie 2010, Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) a devenit, în urma rezultatelor de duminică, şi principala forţă politică la nivel local. Cu cele mai bune rezultate la alegerea primarilor din întreaga ţară (1/3 din toţi primarii), Partidul Liberal Democrat din Moldova, un membru cu statut de observator al PPE, şi-a consolidat poziţia de forţă motrice a AIE. Aş dori să subliniez rolul foarte constructiv şi responsabil jucat de partidul Primului Ministru înainte de primul tur şi între cele două tururi prin sprijinirea primarul în exerciţiu al Chişinăului, făcând posibilă realegerea lui”, se spune în mesajul lui Wilfried Martens.

În documentul citat se menţionează că aceste rezultate demonstrează încă o dată faptul că cetăţenii din Republica Moldova au ales calea integrării europene şi se bazează pe Guvernul Prim-ministrului Vlad Filat.

“Aştept cu nerăbdare să-l felicit personal pe Prim-ministrul Vlad Filat, la 23 iunie, în cadrul Summit-ului PPE de la Bruxelles”, se mai spune în mesajul Preşedintelui PPE.

Notă: La nivel european, PPE este cel mai mare şi cel mai influent partid politic, de centru-dreapta, care include în prezent 75 partide-membre din 39 de ţări, preşedinţii Comisiei, Consiliului, şi Parlamentului European, 17 şefi de stat şi de guvern din UE şi 6 din afara UE, 13 membri ai Comisiei Europene şi cel mai mare grup din Parlamentul European.

Serviciul de presă al PLDM

Vicepreşedintele PLDM, Liliana Palihovici, a avut o întrevedere cu conducerea NDI Vlad Filat a participat la Summit-ul PPE