Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

A avut loc şedinţa CPN a PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 februarie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 1 februarie, la Chişinău, s-a desfăşurat şedinţa Consiliului Politic Naţional al Partidului Liberal Democrat din Moldova. Pe ordinea de zi a şedinţei au fost incluse chestiuni cu privire la ajustarea componenţei CPN în conformitate cu decizia Congresului VI al partidului, cu privire la organizarea celei de a 3-a ediţii a Forumului Aleşilor Locali ai PLDM, au fost discutate obiectivele fracţiunii parlamentare liberal-democrate în sesiunea de primăvară-vară, activitatea curentă şi de perspectivă a partidului.

Şedinţa a început cu un mesaj de felicitare adresat de preşedintele PLDM, Vlad Filat, cu ocazia Zilei Autonomiei Locale şi a Lucrătorului din Administraţia Publică Locală, marcată astăzi. Vlad Filat a subliniat că misiunea aleşilor locali nu este una uşoară, de aceea ei merită toată aprecierea, dar şi susţinerea în rezolvarea problemelor cu care se confruntă.

“Săptămâna viitoare va fi dedicată în totalitate aleşilor locali, vom avea mai multe acţiuni care vor finaliza cu Forumul Aleşilor Locali, la care vom veni şi cu decizii menite să îmbunătăţească situaţia în domeniul APL”, a spus Vlad Filat.

Priorităţile deputaţilor liberal-democraţi în actuala sesiune au fost prezentate de liderul fracţiunii, vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ. În urma dezbaterilor, s-a convenit asupra unei conlucrări mai strânse a deputaţilor cu departamentele din cadrul partidului, cu responsabilii din guvern şi colegii din teritorii.

CPN a decis să fie instituit staff-ul electoral al PLDM, urmând ca săptămâna viitoare, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Central să fie stabilită componenţa nominală. În perioada rămasă până la demararea campaniei electorale, PLDM îşi va concentra eforturile asupra fortificării partidului sub aspect organizatoric, finalizării proiectelor iniţiate şi realizării angajamentelor asumate.

“Obiectivul nostru pentru alegerile parlamentare este victoria. Vom obţine această victorie necesară nu doar pentru PLDM, dar şi pentru Republica Moldova, pentru a asigura ireversibilitatea procesului de integrare europeană. Modernizarea şi europenizarea Moldovei este responsabilitatea noastră”, a spus Vlad Filat.

La şedinţa CPN s-a discutat şi despre necesitatea asigurării stabilităţii politice până la alegeri.

“Avem nevoie de stabilitate, pentru a semna Acordul de Asociere şi Liber Schimb, a obţine regimul liberalizat de vize pentru cetăţeni, pentru a finaliza multitudinea de proiecte de infrastructură şi a implementa reformele”, a menţionat Vlad Filat.

Liderul PLDM a insistat asupra unei comunicări eficiente cu cetăţenii.

Sursa: www.pldm.md

Raportorii APCE au apreciat eforturile actualei guvernări de implementare a reformelor Vicespeakerul Liliana Palihovici desemnată raportor pentru reforma Adunării Parlamentare a Consiliului Europei