Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vicespeakerul Liliana Palihovici desemnată raportor pentru reforma Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

|versiune pentru tipar||
PLDM / 2 februarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, a fost desemnată, la Strasbourg, în calitate de raportor care va evalua implementarea reformei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Liliana Palihovici este membră a Comisiei regulament, imunităţi şi afaceri instituţionale a APCE şi Şefa Delegaţiei parlamentare a Republicii Moldova.

Prezentarea şi dezbaterile preliminare ale acestui raport care va evalua eficienţa şi relevanţa politică a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, după lansarea, în 2011, a unei reforme a acestui for european, sunt planificate pentru sesiunea de vară a APCE. De asemenea, raportul va analiza creşterea nivelului angajamentului şi implicării membrilor săi, gradul de optimizare a resurselor sale operaţionale, precum şi consolidarea cooperării interparlamentare.

Raportul privind impactul implementării reformei APCE pe care îl va prezenta deputata Liliana Palihovici va evalua, de asemenea, “aşteptările parlamentelor naţionale cu privire la activitatea Adunării Parlamentare, impactul documentelor adoptate cu referire la activitatea parlamentelor şi guvernelor naţionale şi impactul participării membrilor Adunării în activităţile Adunării şi a comisiilor sale”.

Sursa: www.pldm.md

A avut loc şedinţa CPN a PLDM Deputatul George Mocanu a lansat o nouă provocare Clubului Liceenilor TLDM Youth 2.0