Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Raportorii APCE au apreciat eforturile actualei guvernări de implementare a reformelor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 31 ianuarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Membrii delegaţiei moldoveneşti la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) conduă de vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, au avut o întrevedere de lucru cu co-raportorii APCE pentru Republica Moldova, Lise Christoffersen şi Piotr Wach.

Pe agenda discuţiei s-au aflat subiecte cu referire la realizarea prevederilor Rezoluţiei APCE pe Moldova adoptate în 2013, precum promovarea reformelor în domeniul electoral, acurateţea listelor electorale, implementarea Registrului electronic şi stabilirea listelor electronice ale alegătorilor pentru scrutinul parlamentar din 2014.

Un alt subiect l-a constituit situaţia curentă din UTA Găgăuzia a Republicii Moldova. Liliana Palihovici a menţionat că referendumul iniţiat de Adunarea Populară de la Comrat a fost constatat de către instanţele de judecată drept unul ilegal. La fel, Liliana Palihovici a reiterat că Republica Moldova are nevoie de asistenţa APCE pentru a-şi îmbunătăţi legislaţia în procesul de reformare a sistemului judiciar. În context, a fost pusă în discuţie Legea privind Avocatul poporului, adoptată în 2013.

La finele întrevederii, raportorii APCE pentru Republica Moldova au apreciat eforturile actualei guvernări de implementare a reformelor şi au anunţat că planifică să efectueze o vizită în ţară în vara acestui an.

Vicepreşedinta Parlamentului Liliana Palihovici, împreună cu o delegaţie parlamentară a Republicii Moldova, participă, în perioada 27–31 ianuarie 2014, la Strasbourg, la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Sursa: www.pldm.md

PLDM lansează Săptămâna Democraţiei şi Autonomiei Locale A avut loc şedinţa CPN a PLDM