Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Tinerii liberal democraţi au participat la Forumul naţional de cultură politică

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 ianuarie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 15–16 ianuarie curent, 150 de tineri din cadrul Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova au participat la Forumul naţional de cultură politică, la care a fost prezent şi Bence Bauer, preşedintele Organizaţiei Studenţilor Democraţi Europeni (EDS).

Bence Bauer le-a prezentat tinerilor liberal democraţi principalele doctrine politice europene şi le-a vorbit despre valorile conservatoare care stau la baza Partidului Popular European (PPE) şi a EDS.

Bence Bauer i-a îndemnat pe tineri să se implice în discuţiile despre tineret la nivel european. El a declarat că “EDS militează pentru crearea unei Europe unite, iar tinerii sunt cei care trebuie să facă faţă acestui proces”. În acelaşi timp, Bauer a încurajat Organizaţia de Tineret a PLDM să devină membru EDS.

În cadrul forumului naţional de cultură politică, Igor Volniţchi şi Daniel Divircean — consilierii premierului, Vlad Filat, le-au povestit tinerilor despre istoria partidelor politice din R. Moldova, respectiv despre strategiile de comunicare a unui politician cu mass-media.

Deputatul Mihai Godea, prim-vicepreşedintele PLDM a susţinut iniţiativa Tineretului Liberal Democrat de a organiza un cadru prielnic pentru comunicare între tineri şi politicienii cu experienţă din cadrul PLDM, iar cel mai tânăr deputat liberal democrat, George Mocanu, a prezentat participanţilor la forum programul de guvernare a PLDM.

Forumul naţional de cultură politică a fost organizat cu suportul Fundaţiei Konrad Adenauer (Konrad Adenauer Stiftung — KAS), care desfăşoară în R. Moldova activităţi de educaţie politică.

Sursa: www.pldm.md

Discursul deputatului Mihai Godea, preşedintele fracţiunii PLDM, rostit cu ocazia prezentării Programului de Guvernare şi a noului Cabinet de miniştri A fost creată Asociaţia Managerilor şi Oamenilor de Afaceri a PLDM