Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat — în vizită de lucru în raionul Basarabeasca

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a efectuat astăzi, 23 octombrie, o vizită de lucru în raionul Basarabeasca, itinerarul căreia a cuprins satele Sadaclia, Abaclia şi Basarabeasca.

La Sadaclia, Vlad Filat a vizitat Liceul teoretic “Mihai Eminescu”, în care îşi fac studiile 413 elevi, Grădiniţa N1, frecventată de 120 de copii, precum şi SRL “Bombonici”.

La liceu, Vlad Filat a discutat cu elevii şi profesorii, interesându-se de problemele cu care se confruntă. Una dintre acestea este încălzirea slabă a blocului de studii. În context, primarul de Sadaclia a anunţat că a pregătit deja un proiect ce ţine de termoficarea instituţiei şcolare. În aceeaşi ordine de idei, Vlad Filat a promis că va dota cabinetul de informatică cu calculatoare, iar sălile de clasă cu table noi. De asemenea, Vlad Filat făcut promisiunea de a mobila cantina şcolii cu mobilier nou, pentru ca elevii să poată lua masa în condiţii decente. În schimb, liderul PLDM le-a cerut liceenilor să fie ascultători, harnici şi să acumuleze cunoştinţe, care le vor permite în viitor sa devină specialişti calificaţi.

La grădiniţa, reparată cu forţele proprii de către primăria din localitate, pentru care lucrări s-au cheltuit 200 mii de lei, Vlad Filat a discutat cu educatorii, mulţumindu-le pentru munca prestată cu mult suflet în creşterea unei generaţii sănătoase, culte şi educate. Pentru a le veni în ajutor, liderul PLDM a promis un centru muzical, un computer şi un televizor. De asemenea, Vlad Filat s-a angajat să doteze sălile cu table interactive şi le-a promis micuţilor să le transmită jucării multe şi frumoase.

SRL “Bombonici” din Sadaclia este o afacere de familie şi se specializează în confecţionarea hainelor pentru copii. Directorul întreprinderii, Silvia Lazu, a menţionat că afacerea i-a permis să creeze 60 de locuri de muncă pentru săteni. Vlad Filat a avut doar cuvinte de laudă în acest sens şi a specificat că este un exemplu demn de urmat.

Şi în satul Abaclia, Vlad Filat a vizitat gimnaziul, care, din lipsă de elevi, nu funcţionează, iar autorităţile locale au venit cu ideea să deschidă aici o şcoala de sport. Liderul PLDM a susţinut această iniţiativă, dar a venit cu ideea ca o parte din spaţiu să fie folosit ca şi cămin pentru elevii care vor învăţa aici. La moment, in gimnaziu, a fost construită o sală de sport, în care 67 de copii practică lupte libere.

În calitate de ajutor, Vlad Filat a donat 100 de mii lei pentru repararea încăperii, unde vor fi amplasate vestiarul şi duşurile.

Vlad Filat a vizitat şi Grădiniţa-creşă “Mărţişor”, frecventată de 170 de copii, a stat de vorbă cu personalul şi a promis că în cel mai scurt timp vor primi un acordeon, un calculator, un centru muzical, un televizor şi tot de ce mai au nevoie copiii pentru joacă şi educaţie de calitate,

În Basarabeasca, Vlad Filat a vizitat Centrul raional de familie, a discutat cu directorul acestuia, Natalia Arnăut.

De menţionat că, de la începutul verii, Vlad Filat a vizitat 140 de localităţi din 30 de raioane ale Republicii Moldova. În cadrul vizitelor de lucru efectuate in teritoriu, liderul PLDM s-a informat despre implementarea proiectelor demarate încă în 2009, a discutat cu cetăţenii despre problemele cu care se confruntă, fiind identificate şi anumite soluţii de rezolvare a acestora, a avut întrevederi cu membrii de partid din organizaţiile teritoriale ale PLDM.

Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid din Basarabeasca

La 23 octombrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu activul Organizaţiei Teritoriale Basarabeasca a PLDM. La şedinţă au mai participat deputatul PLDM, Ion Ionaş, membrii organizaţiilor primare din Abaclia, Basarabeasca, Sadaclia, Başcalia şi Carabetovca.

În cadrul şedinţei de lucru au fost abordate subiecte ce ţin de situaţia politică actuală, construcţia de partid şi consolidarea structurilor teritoriale ale formaţiunii.

De asemenea, Vlad Filat a informat că pe data de 3 noiembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, va avea loc o acţiune de amploare pentru o Moldovă europeană, unde cetăţenii vor veni să îşi expună punctul de vedere privind viitorul ţării.

“Această manifestare este necesară, va fi organizată în comun cu partidele din coaliţie. Mă refer la partide şi la oameni de bună credinţă. Nu va fi o acţiune îndreptată împotriva cuiva sau a ceva. Va fi o acţiune în susţinerea viitorului acestei ţări, a progresului, a modernizării”, a declarat Vlad Filat.

În context Vlad Filat a spus că pe data de 29 octombrie va efectua o vizită de lucru la Bruxelles împreună cu liderii Coaliţiei Pro-europene, la invitaţia Comisarului european pentru Extindere, Ştefan Fule.

În acelaşi timp, liderul PLDM a discutat cu membrii de partid despre reformele în educaţie, agricultură, asistenţă socială, justiţie.

În după amiaza zilei, preşedintele PLDM, Vlad Filat s-a întâlnit cu membrii PLDM ai organizaţiilor primare din Sadaclia şi Carabetovca. În cadrul acestei întâlniri, Vlad Filat a abordat subiecte legate de situaţia creată la Banca de economii şi Aeroport.

Vlad Filat a spus problemele cu care se confrunta BEM se trag de foarte mult timp. “La BEM nu mai putea să continue situaţia când toata ţara era încordată vizavi de ce se întâmpla acolo. Nu avea statul acel miliard de lei ca să fie salvată banca. Eu ştiu că pentru unii ar fi fost mai bine dacă banca falimenta. Dar noi eram obligaţi să facem totul ca instituţia să lucreze mai departe. Decizia a fost luată reieşind din situaţia în care ne aflam” a spus Vlad Filat.

Referindu-se la Aeroportul Internaţional Chişinău, care a fost dat în concesionare pentru 49 de ani unei firme, Vlad Filat a spus ca în starea de acum aeroportul nu mai poate funcţiona şi că are nevoie de investiţii.

Răspunzând solicitărilor membrilor de partid, preşedintele PLDM, Vlad Filat a promis ca va dota biblioteca din incinta Casei de cultura cu 5 calculatoare.

Organizaţia Teritorială Basarabeasca a PLDM numără 200 de membri, dintre care 2 primari, 6 consilieri raionali şi 27 consilieri locali.

La finalul întâlnirilor, Vlad Filat a înmânat carnete de partid membrilor PLDM.

Sursa: www.pldm.md

Discursul ţinut de Liliana Palihovici în plenul Parlamentului, la 22 octombrie Vlad Filat: Vom fi mulţi, foarte mulţi