Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Vom fi mulţi, foarte mulţi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe 3 noiembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, va avea loc o acţiune de amploare, organizată de toate cele trei componente ale coaliţiei de guvernare. Despre aceasta a anunţat preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, în cadrul Ediţiei Speciale de la un post privat de TV.

“Vom organiza pe 3 noiembrie o acţiune pentru o Moldovă europeană, unde vor veni oamenii să-şi expună punctul de vedere privind viitorul ţării. Nu vor veni cu tobe, cu injurii sau cu agresivitate, ci cu zâmbete. Această manifestare este necesară. Vom fi mulţi. Foarte mulţi. Am experienţa necesară şi, în comunicare cu colegii, am ajuns să organizăm această acţiune”, a declarat Vlad Filat.

Totodată, liderul PLDM i-a acuzat pe comunişti de trădare a intereselor naţionale ale Republicii Moldova.

“M-am aşteptat la multe, dar să îl văd pe Voronin bâtând toba în faţa Parlamentului nu m-am aşteptat. Ei vor să-şi ţină partidul în tonus. Ei fizic nu vor rezista. Să-ţi propui un scor electoral mai bun, prin aducerea unei asemenea daune Moldovei e o crimă, iar cei care o fac sunt duşmani. Cum să-i numeşti pe cei care luptă împotriva propriei ţări? Vorbesc nu doar de comunişti, dar şi de alţii. Rolul opoziţei nu este de a distruge obiectivele naţionale ale ţării, nu este de a bate toba în faţa Parlamentului. Opoziţia trebuie să muncească pentru interesul naţional. Avem un partid comunist, retrograd, care încearcă să perturbeze parcursul european al ţării”, a menţionat Vlad Filat.

În context, liderul PLDM a menţionat că parafarea Acordului de Asociere cu UE înseamnă trecerea la un nivel nou pentru Moldova.

“Pentru Moldova înseamnă un nivel calitativ nou în relaţiile cu UE, ceea ce va permite accesul la resurse financiare, iar Acordul de Liber Schimb înseamnă deschiderea pe o piaţă de 500 de milioane de consumatori cu capacitate de plată. Va trebui să sigurăm calitate înaltă, ca economia să fie competitivă, ceea ce presupune produse calitative la preţuri accesibile. După semnarea Acordului de Asocierie, procesul de integrare europeană nu se va finaliza. Urmează să ne pregătim pentru a depune cererea de a devein ţară-candidat la aderare”, a spus Vlad Filat.

Cu o lună înaintea Summit-ului de la Vilnius, la 29 octombrie, liderii Colaiţiei Pro-europene vor efectua o vizită de lucru la Bruxelles, la invitaţia Comisarului european pentru Extindere, Ştefan Fule.

Vlad Filat a menţionat că această vizită va fi un bun prilej pentru a aborda şi probleme de ordin intern.

“Vom discuta întreaga agendă, atât pregătirea pentru Vilnius, cât şi ceea ce urmează după Vilnius. Este important să ne coordonăm acţiunile, inclusiv la nivel de reforme, aici, în ţară. Noi avem foarte mult de muncit aici”, a subliniat Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat — în vizită de lucru în raionul Basarabeasca Cursurile Academiei Politice continuă