Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Cursurile Academiei Politice continuă

|versiune pentru tipar||
PLDM / 24 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Cursurile Academiei Politice, lansate de Tineretul Liberal Democrat din Moldova, se desfăşoară în continuare. Marţi, tinerii au abordat tema implicării lor în politică, iar speakeri au fost deputatul George Mocanu, preşedintele Tineretului Liberal Democrat din Moldova, şi Sven-Joachim Irmer, director al reprezentanţei Fundaţiei Konrad Adenauer în România şi Republica Moldova.

Sven Irmer a vorbit despre experienţa sa de implicare politică, dar şi despre motivaţia de a face parte dintr-o formaţiune politică.

“Organizaţia de tineret a unui partid politic este locul perfect unde poţi învăţa să lupţi pentru idei. Serveşte ca o platformă sigură de dezvoltare a personalităţii şi realizare a ideilor, dar pentru a reuşi trebuie să ai o motivaţie puternică şi o pregătire foarte bună”, spus Irmer.

Preşedintele TLDM, George Mocanu, a menţionat rolul unui partid politic în democratizarea ţării şi a prezentat criteriile după care se formează lista de candidaţi pentru funcţia de ales local sau deputat.

În urma dezbaterilor şi a explicaţiilor aduse de parlamentar, tinerii şi-au format o viziune complexă asupra competenţelor şi abilităţilor necesare unui politician.

“Pentru a înţelege procesele politice din ţară este important ca tinerii să înţeleagă cum funcţionează un partid democratic din interior. Etapele de implicare nu pot fi neglijate, iar cei care vor să reuşească în politică trebuie să dea dovadă de perseverenţă, disciplină şi responsabilitate”, a spus Mocanu.

Academia Politică este un proiect dedicat celor care doresc şi pot să se implice în politică. Timp de o lună, 40 tineri vor participa la un set de training-uri intensive, dar şi la întâlniri cu politicieni. Astfel, Academia Politică îşi propune să ofere tinerilor, care doresc să se implice în politică instruirea necesară, dar şi mediul în care să se poată afirma.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat: Vom fi mulţi, foarte mulţi Vlad Filat a participat la lansarea Proiectului transfrontalier “Reabilitarea Curţii medievale Lăpuşna pentru vizite turistice”