Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 ADEPTPublicaţii

Alegeri 2005

||
decembrie 2005
Alegeri 2005

Publicaţia “Alegeri 2005” reflectă un şir de materiale relevante pentru o imagine de ansamblu asupra alegerilor parlamentare din 6 martie 2005, scrutin urmat de alegerea şefului statului. Rezultatele alegerilor, documentele elaborate şi făcute publice de către autorităţi determină în prezent actul de guvernare în perioada 2005–2009.

Publicaţia oferă o radiografie generală a desfăşurării alegerilor, văzută atît prin prisma percepţiilor actorilor electorali cît şi prin cea de monitorizare efectuată de observatori naţionali şi internaţionali, prezentînd o imagine clară a promisiunilor electorale cu care s-au angajat în cursa alegerilor concurenţii.

Structura Guvernului, programul de activitate al acestuia, alături de alte documente menţionate, au fost inserate în această publicaţie pentru a oferi opiniei publice puncte de reper pentru monitorizarea calităţii guvernării şi a felului în care guvernanţii învestiţi cu mandatul cetăţenilor îşi onorează promisiunile.

În cele din urmă, publicaţia cuprinde un set de comentarii ce reflectă de o manieră mai mult sau mai puţin obiectivă modul cum a început şi s-a desfăşurat campania electorală, problemele cu care s-au confruntat concurenţii, efectele factorilor interni şi externi asupra unor evoluţii cu caracter contradictoriu pentru stabilitatea politică din Republica Moldova.

“Alegeri 2005” a apărut cu sprijinul financiar al Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos.


Publicaţia “Alegeri 2005”
[PDF — 1.0 Mb]